Ted Rönesans Koleji Öğrencileri Ustalarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ted Rönesans Koleji Öğrencileri Ustalarla Buluştu

Kütüphaneler Haftası'nda "5 Duyu 1 Kitap" etkinlikleri kapsamında TED Rönesans Koleji öğrencileri, edebiyat, mizah ve görsel tasarım ustaları ile bir araya geldi.

01.04.2015 14:29

Öğrencilerle sohbet eden Yazar Mine Soysal, "Kitap okurken, yatağınızdan çıkıp sokaklarda gezindiğiniz, bir sürü deneyim edindiğiniz bir dünyaya doğru yola çıkarsınız" dedi.

TED Rönesans Koleji, Kütüphaneler Haftası'nda edebiyat, mizah ve görsel tasarım dünyasının usta isimlerini öğrencileriyle buluşturdu. Ünlü yazarlar Mine Soysal, Tülin Kozikoğlu, Sara Şahinkanat, mizah ustası Cihan Demirci, görsel tasarım sanatçıları Nazan Tacer ve Hamit Annak hafta boyunca düzenlenen söyleşi ve atölyelerde TED Rönesans Koleji öğrencileriyle bir araya geldi.

Türk Eğitim Derneği (TED) ve Rönesans Eğitim Vakfı (REV) işbirliğiyle kurulan ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen TED Rönesans Koleji, Kütüphaneler Haftası'nı düzenlediği "5 Duyu 1 Kitap" etkinlikleri ile kutladı. Sanattan spora, dijital teknolojiden iletişime, müzikten dansa her alanda düzenlenen etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencileri "yaşama" uluslararası standartlarda hazırlayan TED Rönesans Koleji, 30 Mart – 3 Nisan haftasında düzenlenen etkinliklerle, kütüphane bilincinin geliştirilmesi ve öğrencilerine okuma alışkanlığını aşılamayı hedefledi.

Etkinlikler kapsamında TED Rönesans Koleji öğrencileri, Hamit Annak ile Atık Maddeler Atölyesi'ne, Mine Soysal'ın Eyvah Kitap adlı söyleşisine, Cihan Demir ile Karikatür Atölyesi'ne, Sara Şahinkanat ile Yaratıcı Okuma Atölyesi'ne, Nazan Tacer ile Origami Atölyesi'ne, Tülin Kozikoğlu ile Yaratıcı Okuma Atölyesi'ne katıldı.

Düzenlenen atölye ve söyleşilerle kitaplar hakkında birçok bilgi edinen öğrenciler ise, hafta boyunca; çizgi roman tasarımı, kitap kapağı tasarlama, bir kitap olsan adlı sınıf etkinlikleri ile birçok kitap okuma aktivitesi gerçekleştirdi.

YAZAR MİNE SOYSAL: "KİTAP SEVMEDİĞİMİ SANAN BİR ÇOCUKTUM"

TED Rönesans Koleji öğrencileriyle bir araya gelen ünlü yazar Mine Soysal, kitap okuma alışkanlığını nasıl ediğini şu sözlerle anlattı: "Bildikçe, düşündükçe daha çok şeye ihtiyaç duyuyorsunuz ve edebiyat da bunun size düşünsel, duygusal birçok kaynak sunuyor. Daha önceden birilerinin de sizinle aynı duyguları paylaştığını, aynı karışıkları yaşadığını ve çözüm bulmaya çalıştığını deneyimlersiniz. Ben kitabı sevmediğimi sanan bir çocuktum. Hiçbir kitabı okumazken bir gün ablamın önüme koyduğu bir kitabı okurken buldum kendimi. O kitabın konu ve ayrıntılarını fark etmeden sevmiştim. Sevdiğim türde kitaplar bularak okuma ritmimi ve keyfimi olgunlaştırdım."

TED Rönesans Koleji öğrencilerine kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek için önerilerde bulunan Soysal, "Eğer kitapların içindeki metinleri denemez, tatlarına bakmazsanız yazarın size dokunup dokunmayacağını bilemezsiniz. Okuma keyfi insanda büyüyen bir şey. Aslında evinizde olup kitap okurken, yatağınızdan çıkıp sokaklarda gezindiğiniz, bir sürü deneyim edindiğiniz bir dünyaya doğru yola çıkarsınız" dedi.

KARİKATÜRİST CİHAN DEMİRCİ: "MİZAH DUYGUSU İNSANA HUZUR VERİR"

TED Rönesans Koleji'nde bir karikatür atölyesi gerçekleştiren Cihan Demirci ise karikatür sanatının hammaddesi mizahtan korkmamak gerektiğini belirtti. Demirci, "Mizah duygusu olan insandan korkmamak gerekir. Mizah duygusu en gergin olduğunuz anda bile dalga geçebilecek bir şey bulabilmektir. Bu duyguya sahip insanlar daha huzurlu yaşarlar. Mizah eşittir eleştiri demektir ancak bu eleştiri seviyeli olmalı, zekâya seslenen, ince düşünülmüş olmalıdır" diye konuştu. Dijital mecraların hızla hayatımızda yer edinmesine de değinen Demirci, "Karikatürist ve kağıt ilişkisi asla bitmemeli, aksi takdirde bir robotun da karikatür çizebileceği günler bizi bekliyor olur. Her ne kadar dijital mecralar hayatımıza girse de insani yönleri iyi yönetmek, teknoloji kullanımını dengelemek gerekiyor" uyarısında bulundu.

KAMU ALANLARINA KİTAP BIRAKMA PROJESİ'NE DESTEK

TED Rönesans Koleji öğrencileri ile birlikte Kütüphaneler Haftası'nı kutlayan ustalar, Rönesans Eğitim Vakfı ve TED Rönesans Koleji öğrencilerinin İstanbul Maltepe'de başlattığı Kamu Alanlarına Kitap Bırakma Projesi'ne de destek verdi.

LEED ALTIN SERTİFİKALI İLK ÖZEL OKUL

Türkiye'de, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan LEED Altın Sertifika'yı almaya hak kazanan ilk kolej olan TED Rönesans Koleji'nde tüm ayrıntılar, öğrencilerin konforunu artırmak ve çevreyi korumak önceliğiyle tasarlandı.

Anasınıfından itibaren 7. sınıf dahil eğitim veren kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. İngilizce dil eğitiminde Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanmış ve TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED'e özgün İngilizce müfredatı uygulanıyor. Çağdaş eğitim sistemine bir yenisini daha ekleyen Kolej, dünya çapında en çok tanınan sertifikalardan biri olan "Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası'nı (IGCSE) da alarak öğrencilerini, dünyanın her yerinde yükseköğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynağa kavuşturdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ted Rönesans Koleji Öğrencileri Ustalarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement