Tek İstekleri "Suçluların" Cezalandırılması - Son Dakika
Sağlık

Tek İstekleri "Suçluların" Cezalandırılması

Tek İstekleri "Suçluların" Cezalandırılması

Ağrı'nın Patnos ilçesinde çocuklarının doğum sırasında engelli kaldığını iddia eden anne ile baba, "suçluların" hakim karşısına çıkmasını istiyor.

06.01.2014 10:10  Güncelleme: 10:14

Ağrı'nın Patnos ilçesinde çocuklarının doğum sırasında engelli kaldığını iddia eden anne ile baba, "suçluların" hakim karşısına çıkmasını istiyor.

Anne Gülcan Laçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'ın Erciş ilçesinde bir hastanede doğum yaptırıldığı sırada oğlunun beyin hücrelerinin zarar görmesi nedeniyle çocuğunun engelli kaldığını ileri sürdü.

Yaklaşık 1,5 yıl önce kardeşinin nişanı için Erciş'e gittiğini ifade eden Laçin, "Temmuz 2012'de Erciş'e kardeşimin nişanına gittim. Doğum sancısı başlayınca beni hastaneye kaldırdılar. Patnos'ta sürekli doktora gidiyordum. Doktorum, normal doğum yapamayacağımı söylemişti ancak Erciş Devlet Hastanesi'nde önce normal doğuma zorlandım. Bebek dünyaya gelmeyince de mecburen sezaryen yaptılar" dedi.

Doğum sırasında çocuğunun beyin hücrelerinin çoğunun öldüğünü öne süren Laçin, şunları kaydetti:

"Muhammet ismini verdiğimiz oğlum 18 aylık olmasına rağmen konuşamıyor, hareket edemiyor. Çok sayıda hastaneye gittik. Van'da özel bir hastane, oğluma ağır düzeyde bilişsel gerilik (HIE evre 3. Mas) tanısı koyarak, beyin zedelenmesi sonucu beyin hücrelerinin yüzde 66'sının öldüğü yönünde rapor verdi. Biz de Erciş Cumhuriyet Savcılığı'na 5 Ekim'de suç duyurusunda bulunduk ancak mahkemeden şu ana kadar bize dönüş olmadı. 18 aylık olmasına rağmen diğer bebekler gibi gülüp, hareket edemiyor. Bu durum bir anne olarak beni perişan ediyor. Çocuğumu bu duruma getirenlerden şikayetçiyim."

Baba Faruk Laçin de oğlunun doğumunu gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, "Mahkemeden bize dönüş olmadı. Muhammet oturamıyor, görmüyor, konuşamıyor, bizleri tanımıyor. Her gün acı çekiyoruz. Biz para, pul, tazminat peşinde değiliz. Oğlum hastanenin ihmali sonucunda bu hale geldi. Biz sadece adalet istiyoruz. Bu olaya karışanların hukuk önünde hesap vermelerini istiyoruz. Oğlum 18 ayına girdi ve bir kere baba kelimesini duyamadım" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Tek İstekleri 'Suçluların' Cezalandırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement