Tekin'in İstifasını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Tekin'in İstifasını Değerlendirdi

Tekin\'in İstifasını Değerlendirdi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Mersin'in Silifke İlçesi'nde de ziyaretlerde bulundu.

04.05.2012 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Mersin'in Silifke İlçesi'nde de ziyaretlerde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in istifasıyla ilgili bir soruyu değerlendiren İnce, "Hayırlısı olsun. İstifa tek taraflı bir kavramdır. CHP büyük bir partidir. CHP tarihinde ilk defa bir istifa olayı yaşanmıyor. Arkadaşımız kendisi için en doğru kararı vermiştir, ki böyle düşünmüş" dedi.

Bir kahveye giden İnce'yi karşısında gören bir yaşlı vatandaş, "Çok güzel konuşuyorsun, bir de burada konuş" dedi. Bunun üzerine İnce, "İçişleri Bakanı dedi ya 'Bir takla at da görelim' diye, 'Sen de bana bir konuş da göreyim' diyorsun amca. Sen bana diyebilirsin de ben sana diyemem onu" demesi gülüşmelere neden oldu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Dağdaki PKK'lı asla teslim olmamalı' dediği hatırlatılan İnce, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bir siyasi partinin amacı iktidar olmaktır. Bir siyasi parti kendisini terör örgütünden ayrı tutmalıdır, onunla organik bağı olmamalıdır. Yani siyasi parti genel başkanı terör örgütünün lideri değildir, onun yandaşı değildir. Ama burada tek suçlu BDP değil, Ak Parti de onlar kadar suçludur. Terörle mücadele eden bir Türkiye'den terörle müzakere eden bir Türkiye'ye geldik. Yani Başbakanın, Kayseri'de seçim meydanlarında ne dediğini hepimiz hatırlıyoruz. 'Görüşen şerefsizdir' demişti. Ama daha sonra görüştükleri ortaya çıktı. Kayseri meydanında o şerefsiz sözü asılı olarak sahibini arıyor zaten."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekin'in İstifasını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement