Terzi Fikri Son Provayı Dikili'de Yaptı - Son Dakika
Güncel

Terzi Fikri Son Provayı Dikili'de Yaptı

İzmir Yenikapı Tiyatrosu, gelirin tamamı Van'a yardım olarak gönderilecek 3 oyunluk bir etkinlik sergileyecek.

28.10.2011 14:23

İzmir Yenikapı Tiyatrosu ve TAKSAV'ın ortak yapımı olan ve Dursun Ege Göçmen'in yazdığı yeni oyun 'Fatsa Fikri' Dikili Belediyesi Kültürevinde sergilendi.

Barış Alkan, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Nazlı Masatçı, 2011 Kerem Yılmazer Genç Yetenek Ödülü'nü kazanan oyuncular Özlem Öztürk, Uğur Baran ve Medine Çam'ın oynadığı ve seyircili provayla Dikilili tiyatro severler karşısına çıkan oyun tam not aldı.

Fatsa'lı Terzi Fikri Sönmez'in diktiği elbiseyi, arkadaşlarıyla beraber yaygınlaştırmaya çalıştığı halkçı yönetim anlayışını konu edinen ve bu dönemi anlatan oyunu Türkiye Tiyatrolar Birliği Dönem Başkanı ve 11. Direkler arası En İyi Yönetmen Ödülü"nü kazanan Orçun Masatçı yönetiyor.

5. Aydın Üstüntaş Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yarışması'nda "En İyi Eser Ödülü"nü kazanan ve İzmir Yenikapı Tiyatrosu'nun yeni dönem turne oyunu olan "Fatsa Fikri", tiyatro eleştirmenlerinin izleyeceği galasını, 2 Kasım 2011 tarihinde Ankara'da oynayacak ve ardından seyirciye açık ilk oyununu da 16. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında 27 Kasım 2011 akşamı saat 20.00′de DT Akün Sahnesi'nde sahneleyecek.

Halkla iç içe bir yönetimin mümkün kılınmaya çalışıldığı ve bir başka belediyeciliğin mümkün olduğunu anlatan oyunun danışmanlıklarını; Oğuzhan Müftüoğlu, Yener Aksu, Aydın Akyazı, Abdullah Kahraman, Erhan Gökgücü, Adnan Tönel, Ömer Şahinbaş, Kımız Bozkır ve Zafer Gecegörür gibi isimler yapıyor.

11 Kasım 2011′de, İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde aynı akşam 18.30′da geçen sezonun turne oyunu "İsyan"ı, 19.30′da Orçun Masatçı'nın yazdığı "Umut"u ve 20.00′de de tiyatronun yeni sezon oyunu "Fatsa Fikri"yi sahneleyecek olan tiyatro, tek oyun için 10 Lira, 3 oyun için 25 Lira'lık bir ücret belirledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Terzi Fikri Son Provayı Dikili'de Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement