Toprakkale'ye 50 Yıl Yetecek İçme Suyu - Son Dakika
Yerel

Toprakkale'ye 50 Yıl Yetecek İçme Suyu

Toprakkale\'ye 50 Yıl Yetecek İçme Suyu

Toprakkale ilçesinde yaşayan vatandaşlar, 50 yıl yetecek yeni içme suyuna kavuştu.

29.06.2013 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprakkale ilçesinde yaşayan vatandaşlar, 50 yıl yetecek yeni içme suyuna kavuştu.

Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, İstasyon Parkındaki programda, 1 milyon 600 bin lira olan içme suyu projesine, İller Bankasından yüzde 50 hibe desteği sağlandığını söyledi.

10 bin nüfusu olan ilçenin 50 yıllık içme su ihtiyacının karşılandığı için mutlu olduklarını ifade eden Şanal, bu konudaki çalışmaların Aslanpınarı köyünde 20 dönümlük bir arazi alarak başladığını anımsattı.

Uzunluğu 9 bin 235 metre olan ishale hattıyla saniyede 36 litre su debisiyle Toprakkale'nin en üst noktasına su deposu yapıldığını ifade eden Şanal,  "Su analizleri ise Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından yapıldı. Proje, İller Bankası, DSİ ve Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre ilçenin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere yapılan bir hizmettir" dedi.

Şanal, 1 milyon 600 bin lira olan projenin yüzde 50'sinin İller Bankası'ndan hibe olarak desteklendiğini belirterek, ilçenin alt yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İller Bankası Adana Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler ise Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 184 belediyeye hizmet götürüldüğünü belirtti.

Dünyada ülkelerin değil, şehir ve yaşam merkezlerinin yarıştığını, bu yarışta altyapı sorunlarını çözmeden başarılı olunamayacağını ifade eden Sönmezler, şunları söyledi:

"Bizim atalarımız da içme suyuna çok önem vermiştir. Bizde de su gerçekten azizdir. İller Bankası olarak bölgede daha çok alt yapı çalışmaları yapan bir kuruluşuz. Ancak bize bir proje ile gelinmedikten sonra yapacağımız fazla bir yok. Biz modern belediyeciliğin olmazsa olmazlarını belediye başkanlarımızla birlikte yürütüyoruz. Alt yapı sorunlarını çözmediğimizde her zaman geri kalırız. Bu da imar planlarının iyi yapılmasından geçer. Her şeyden önce imar planını iyi yapmalısınız. Bu anlamda Toprakkale Belediyemiz örnek bir belediye oldu."

Konuşmaların ardından, Osmaniye Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak ve AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, içme suyu şebekesi açılışını yaptı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toprakkale'ye 50 Yıl Yetecek İçme Suyu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement