Torununun Çorabı Tabutunda - Son Dakika
Güncel

Torununun Çorabı Tabutunda

Önceki gün vefat eden gazeteci yazar Mehmet Ali Birand için Teşvikiye Camisi'nde tören düzenlendi.

19.01.2013 13:05  Güncelleme: 14:14

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden gazeteci yazar Mehmet Ali Birand (72) için Teşvikiye Camisi'nde tören düzenlendi.

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesi, uzun yıllar görev yaptığı Doğan TV Center önündeki törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Birand'ın tabutunu taşıyanlar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yer aldı.

Birand'ın naaşı cenaze arabasına konduktan sonra da sevenleri tabutunun üzerine sarı ve kırmızı güller bıraktı. Galatasaray Lisesi mezunu ve Galatasaray Spor Kulübü üyesi Mehmet Ali Birand'ın tabutunun üzerine "Hayatımız Galatasaray" yazılı sarı kırmızı bir de atkı serildi.

TORUNUNUN ÇORABIYLA

Birand'ın cenazesi Teşvikiye Camisi'nde musalla taşına konulduktan sonra eşi Cemre Birand, torunu Umberto'nun çorabını tabuta iğneyle taktı.

Cenaze töreni öncesinde Birand'ın eşi Cemre ve oğlu Umur Ali ve gelini Caterina Birand, taziyeleri kabul etti. Umur Ali Birand'ın, taziyeleri kabulü sırasında göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

CENAZEDEN NOTLAR

Bu arada, Teşvikiye Caddesi, cenaze töreni dolayısıyla trafiğe kapatıldı. Şişli Belediyesi tarafından Teşvikiye Caddesi üzerine asılan ve üzerinde

"Üzgünüz... Takvimden bir yaprak düştü. Artık 32. günümüz yok" yazılı pankart dikkati çekti.

Teşvikiye Camisi'ne Türk Kızılayı tarafından mobil ikram aracı kuruldu. Cami avlusuna, Lösemili Çocuklar Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çağdaş Eğitim Vakfı, Tema Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı tarafından çelenk bağışlama stantları kuruldu.

Bu arada cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransa ve Belçika Büyükelçilikleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli ve Beşiktaş belediye başkanları ile çeşitli basın ve yayın kuruluşlarından çelenk gönderildiği görüldü.

Cenaze töreni, bir çok televizyon kanalından naklen yayınlandı. Başta CNN Türk sunucu ve muhabirleri olmak üzere gazeteciler cenazeye ilişkin haberleri aktarırken göz yaşlarını tutamadı.

Cenaze nedeniyle cami çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

BIRAND'IN ADI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLECEK

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Birand ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kendisi çok yakın ve ilkokuldan bu yana arkadaşım olan bir isimdi. Türkiye çok önemli bir değerini kaybetti. Galatasaray Kulübü olarak Mehmet Ali Birand'ın adını yaşatmak için çalışmalarımız olacak. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili açıklamaları arkadaşlarımız yapacaklardır" dedi.

"GALATASARAY ÇOK ÖNEMLİ BİR KALESİNİ KAYBETTİ"

Galatasaraylı Yönetici Sedat Doğan ise; "Mehmet Ali Birand'ın adını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Galatasaray çok önemli bir kalesini kaybetti. Kendisi ile ilgili projemizi yakında açıklayacağız" diye konuştu.

Galatasaraylı Yönetici Abdurrahim Albayrak ise; "Kendisi iyi bir dostumuz olmasının yanı sıra iyi bir çalışma arkadaşımızdı da. Salı günü yapacağımız spor A.Ş toplantısını O'nsuz gerçekleştireceğiz. Türkiye önemli bir gazetecisini, önemli bir insanını biz de önemli bir Galatasaraylıyı kaybettik. Böyle bir günde O'nu yalnız bırakamazdık, Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

ULTRAASLAN DEV BAYRAK AÇTI

Bu arada Ultraaslan Taraftar Grubu bayrak açtı.Taraftarlar, cenaze nakil aracının mezarlığa gitmek üzere hareketi sırasında dev bayrak açıp, Birand'ın tabutuna sardılar

Torununun Çorabı Tabutunda
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Torununun Çorabı Tabutunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement