Türk Gıda Firmalarından Kanada Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Türk Gıda Firmalarından Kanada Çıkarması

Dünyadaki gıda üreticilerini bir araya getiren Kanada'daki Sial Gıda Fuarı'na bu yıl Türkiye'den 11 firma katıldı.

02.05.2013 20:58  Güncelleme: 21:40

Dünyadaki gıda üreticilerini bir araya getiren Kanada'daki Sial Gıda Fuarı'na bu yıl Türkiye'den 11 firma katıldı.

Ekonomi Bakanlığı tarafından, "2013 Yılında Milli Düzeyde İştirak Edilecek Fuarlar" kapsamına alınan Kanada Sial Gıda Fuarı, Toronto'daki Direct Energy Centre salonlarında gerçekleştirildi.

Fuara Türkiye'den, TÜYAP organizatörlüğünde 11 firma katıldı.

Sial 2013'te, Çay-Kur, Şölen Çikolata, Gümüş Bisküvi, Kanat Tarım Ürünleri, Nilbatu Gıda, Nuhun Ankara Makarnası, Rüya Tarım, Mira Tarım Ürünleri, GATA Kimya, Değirmencioğlu Makine ve İstanbul İhracatçılar Birliği tarafından kurulan Şekerleme Tanıtım Grubu yer aldı.

TÜYAP'ın açtığı stantta da firmalara hem danışmanlık hizmeti verildi hem Türkiye'nin tanıtımı yapıldı. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı, Nar Doğal Ürünler ve Gıdatay Gıda ve Tarım firmaları ise fuara TÜYAP'dan bağımsız olarak katıldı.

-Çay-Kur'dan yurt dışı açılımı-

Öte yandan Çay-Kur, yurt dışına açılım projesi kapsamında, Kanada'da ilk kez bir fuara katıldı. Geçen yıl 3 bin ton çay ihraç eden Çay-Kur, bu rakamı 2023'te 50 bin tona çıkarmayı hedefliyor. Bu hedefin tutturulabilmesi için Kanada-yı önemli bir pazar olarak gördüklerini belirten Çay-Kur Dış Fuarlar Pazarlama Sorumlusu Miraç Mollamehmetoğlu, fuar boyunca Çay-Kur ürünlerine, özellikle de organik çaylara gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Doğu Karadeniz bölgesinde yetiştirilen çayların ekolojik iklim şartları nedeniyle kış aylarında kar altında kaldığı için çay tarımında zirai ilaç kullanılmadığını belirten Mollamehmetoğlu, "Ekvator kuşağında yer alan ülkelerde yetiştirilen ve Kanada pazarında ağırlığı olan çaylarda ise haşere ile mücadele için kullanılan insan sağlığına zararlı ilaçların kalıntıları var. Organik olanında da var. Bu nedenle bizim çayımız dünyanın en iyi, en sağlıklı çayıdır. Dünyanın en büyük beşinci çay üreticisiyiz. Yurt dışına açılarak Kanada dahil çay tüketilen her ülkede market raflarında Çay-Kur markasıyla yer almak istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Gıda Firmalarından Kanada Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement