Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi Kütahya'da Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi Kütahya'da Düzenlenecek

Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi Kütahya\'da Düzenlenecek

Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresinin ikincisinin 26-27-28 Ekim 2017 tarihlerinde Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından Kütahya’da düzenleneceği bildirildi.

24.10.2017 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresinin ikincisinin 26-27-28 Ekim 2017 tarihlerinde Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından Kütahya'da düzenleneceği bildirildi.

Birincisi Aksaray Üniversitesi'nin 2015 yılında düzenlediği kongre ile fikir tarihi üzerine çalışan 100'ün üzerindeki akademisyen ve araştırmacının bir araya gelmesi planlanıyor.

Açılış konuşmasını Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Mustafa Çalık'ın yapacağı kongrenin 19 ayrı oturum ve yaklaşık 80 bildiri ile tamamlanması bekleniyor.

İlki "Teşekkül Devrinden 18. Yüzyıla" başlığıyla düzenlenmiş olan kongrenin ikincisinin kapsamı "18. Yüzyıldan Günümüze Türk İslam Siyasi Düşüncesi" olarak belirlendi. Türk İslam fikriyatının modern zamanlardan itibaren devlet, siyaset, yönetim konularında yaşadığı dönüşüm, etkileşim, kaygı ve sancılar üzerine birçok bildirinin sunulacağı kongre; küresel, bölgesel ve ulusal bazda içinden çıkılmaz hale gelen ve gitgide daha da kaotik hale gelen dünyanın tarihi, fikri, siyasi ve içtimai ezberlerinin sorgulanması ve tartışılması gereği üzerine düşündürmeyi teklif etmektedir.

Danışma Kurulu'ndan Bilim Kurulu'na Türk İslam fikriyatı üzerine çalışan İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden Doç. Dr. Fatih M. Şeker, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Sönmez Kutlu ve İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Prof. Dr. Ayhan Bıçak gibi alanının saygın isimlerinden oluşan II. Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi"nin düzenleme kurulunda Dumlupınar ve Aksaray Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Özgür Önder, Doç. Dr. Mehmet Akıncı, Yrd. Doç. Dr. Murat Yaman ve Araştırma Görevlisi Gökçe Nur Şafak yer alacak. Kongrenin bildirilerinin kitap olarak yayımlanması bekleniyor.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi Kütahya'da Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement