Türk Milletvekillerinin Ürdün Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Türk Milletvekillerinin Ürdün Ziyareti

Türkiye'den bir grup milletvekili, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili Ürdün kamuoyunu bilgilendirdi.

19.08.2016 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'den bir grup milletvekili, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili Ürdün kamuoyunu bilgilendirdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi hakkında bilgi vermek için Ürdün'ü ziyaret eden AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ile CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan oluşan heyet temaslarını tamamladı.

Heyet, 2 gün süren temaslarının ardından Türkiye'nin Amman Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenledi.

Milletvekili Ercoşkun, yaptığı konuşmada, ziyaretin FETÖ'nün darbe girişimi hakkında doğru bilgiler vermek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Tüm medyanın darbe girişimine karşı durduğunu ifade eden Ercoşkun, "Türkiye'deki arkadaşlarınız, bu girişime profesyonelce karşı koydular." dedi.

Darbe girişiminin, FETÖ ile DAEŞ ve dünyadaki diğer terör örgütleri arasında fark olmadığını ortaya koyduğunu belirten Ercoşkun, "Darbe girişimi Türk milletinin, birlik ve beraberlik içinde o gece hiçbir siyasi görüş ayrılığı olmadan tamamen kenetlenerek tanklara, uçaklara helikopterlere karşı durmasıyla atlatılmış oldu." diye konuştu.

Şanverdi de herkesin bölgede oynanmak istenen oyunun farkında olduğunu vurguladı.

"Siyasi istikrarla beraber Avrupa ekonomi dengeleri allak bullak olurken, Türkiye'de son çeyrekte yüzde 5'in üzerinde bir büyüme sağlanmışken böyle bir darbeye karşı karşıya kaldık" diyen Şanverdi, "Şunu iyi bilmenizi istiyorum, yarınımız bugünümüzden daha iyi olacaktır." şeklindeki görüşünü dile getirdi.

Tan da Türkiye'de darbe girişimi başarılı olsaydı ülkenin iç savaşa sürüklenebileceğine dikkati çekti.

En baştan itibaren darbeye karşı koyulduğuna işaret eden Tan, "Belki de Ortadoğu'da bir ilk olarak parlamentodaki bütün partiler, iktidar ve muhalefet, Türkiye'nin çıkarları noktasında birlik oldular ve darbeye birlikte karşı çıktılar." ifadesini kullandı.

Kuyucuoğlu ise bu zor günlerde Türkiye'deki her rengin bir araya geldiğini kaydetti. Kuyucuoğlu, "İnanç olarak, etnik grup olarak ve farklı siyasi partilere ait kişiler, farklı siyasi düşüncedeki kesimler bir araya gelerek bu darbe teşebbüsüne karşı cumhuriyetimizi ve demokrasimizi korudu." değerlendirmesinde bulundu.

Heyetin, yarın sabah Ürdün'den ayrılması bekleniyor.

Türk milletvekili heyeti, FETÖ'nün darbe girişimi hakkında bilgi vermek için çarşamba akşamı Amman'a gitmiş, 2 gün boyunca Ürdünlü yetkililer ile görüşmeler yapmıştı.

Parlamentoda bazı temaslarda bulunan heyet, Ürdün resmi gazetesi Er-Ray'ın Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteciler Sendikası Başkanı Tarık el-Mumeni ile bir araya gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Milletvekillerinin Ürdün Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement