Türkiye Gençlik Platformu - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gençlik Platformu

Türkiye Gençlik Platformu

Divan İstanbul, Türkiye Gençlik Platformu'nun dev projesine ev sahipliği yaptı.

18.05.2012 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkemizin saygın eğitim kurumlarından İstanbul Erkek Lisesi, Robert Kolej, Galatasaray Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerinin öncülüğünde kurulan Türkiye Gençlik Platformu; ülkelerine olan manevi borçlarını ödemek üzere oluşturdukları büyük eğitim projesini, Divan İstanbul'da gerçekleştirdikleri bir konferansla tanıttılar. İş ve eğitim dünyasından çok önemli konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen konferansı, "geleceğin liderleri" olmaya aday 350 öğrenci izledi.

Türkiye Gençlik Platformu tarafından hazırlanan bu dev ve çok yönlü projeyle; Anadolu'nun farklı üç bölgesindeki on şehirde, eğitim şansı bulamayan öğrencilerin hayallerini gerçekleştirme olanağının sağlanması amaçlanıyor. Bu öğrencilere yönelik, birer haftalık periyotlarla kendine güvenen, hayaller kurabilen ve zihinsel bentleri aşabilen insanlar olma konusunda yol gösterilmesi hedefleniyor. Yine proje kapsamında kurulacak bir fonla otuz öğrenciye üniversite eğitimlerinin sonuna kadar destek verilmesi amaçlanıyor.

Belediyeler, üniversiteler, vakıflar ve şirketler tarafından da desteklenen, bu çok yönlü projenin detaylarının da açıklandığı konferansın açılış konuşmasını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gerçekleştirdi. Sarıgül'ün ardından, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil söz aldı. Üçüncü konuşmacı olan Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Pınar Eczacıbaşı konuşmasında; geleceği görebilme, vizyon yaratabilme, belirsizliklerle baş edebilme, gerektiği zamanlarda esnek her zaman ise cesur kararlar alabilmenin, liderliğin en önemli özellikleri olduğunu belirtti. Girişimci olmanın Türk ekonomisindeki kritik rolüne değinen Eczacıbaşı; çok geniş kapsamlı, büyük hedefleri olan, sektörel tercihleri belli ve geleceğin Türkiye'sini kurmaya yönelik yepyeni bir ulusal girişimcilik politikası oluşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Pınar Eczacıbaşı'nın ardından sırasıyla, Koç Holding CEO'su Turgay Durak, gazeteci – yazar Sunay Akın, milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum ve Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut söz aldılar. Türkiye Gençlik Platformu Genel Başkanı Doğa Can Coşar'ın kapanış konuşmasıyla program tamamlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Gençlik Platformu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement