Türkiye'nin 9. Uzay Neşteri Samsun'da - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin 9. Uzay Neşteri Samsun'da

Türkiye\'nin 9. Uzay Neşteri Samsun\'da

‘Uzay Neşteri’ olarak adlandırılan Türkiye'nin 9. Cyhberknife Merkezi'nin Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Ünitesi'nde hizmete girmesiyle ilgili tanıtım sempozyumu düzenlendi.

23.01.2014 18:45

'Uzay Neşteri' olarak adlandırılan Türkiye'nin 9. Cyhberknife Merkezi'nin Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Ünitesi'nde hizmete girmesiyle ilgili tanıtım sempozyumu düzenlendi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Rıza Aydın, Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Dursun Mehel, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzman Dr. Halil Keskin, Gazi Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Yılmaz Dündar, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. S.Sırrı Kılıç, Sağlık Bakanlığı Samsun Saha Koordinatörü Dr. Beytullah Şahin, Kamu Hastaneleri Birliği Hizmet Başkanları, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Otelcilik Hizmetleri Müdürü Ömer Sel, OMÜ Tıp Fakültesi'nde görevli doktorlar ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Onkoloji Ünitesi, Göğüs Cerrahi, Beyin Cerrahi ve Üroloji Servisi'nde görevli doktor ve personel katıldı.

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Rıza Aydın, cyberknife cihazının Stanford Üniversitesi tarafından geliştirilen bir radyo cerrahi sistemi olduğunu belirterek, "Sadece tümöre radyasyon vererek normal dokularda oluşabilecek zararı en aza indiren yeni tedavi yöntemi tıpkı bir radyo cerrahi yöntemi olan gammaknife gibi iyi veya kötü huylu tümörleri hastaya açık ameliyat etmeden, dışarıdan yollanan ışınlar ile kesilerek etkisiz hale getirilmesinde kullanılıyor" dedi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Dursun Mehel, söz konusu cihazı Karadeniz Bölgesi'nde vatandaşların hizmetine sunan tek hastane olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Sempozyumda konuşmacı olarak katılan Ankara Medicana Hastanesi Radyoloji Carrahi Merkezi Başkanı Prof.Dr. Kaan Oysun, Ankara Medicana Hastanesi Beyin Cerrahi Kliğini Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sait Şirin, Hacettepe Üniversitesi Radyoloji Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Cengiz ile Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Radyasyon Onkoloji Adabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Özbek Okumuş, cyhberknife cihazının kullanımı ve tedavileri ile ilgili bilgiler verdi.

Sempozyuma katılan konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Türkiye'de 9., Karadeniz'de ise tek olan Cyhberknife Merkezi'nin önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağı öğrenildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin 9. Uzay Neşteri Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement