Türkiye, ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye savaş gemisi satışı yaptı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Türkiye, ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye savaş gemisi satışı yaptı

Türkiye, ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye savaş gemisi satışı yaptı
03.12.2025 18:22

Türkiye savunma ihracatında kritik bir eşiği daha aştı. Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı ASFAT ile Romanya arasında TCG Akhisar'ın satışına yönelik imzalanan anlaşma ile ilk kez NATO ve Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye savaş gemisi satışı yapılmış oldu. TCG Akhisar'ın Romanya envanterine girişi, hem bölgesel deniz güvenliğine hem de Romanya'nın modernizasyon sürecine stratejik katkı sağlayacak.

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT) ile Romanya arasında TCG Akhisar'ın satışına yönelik anlaşma imzalandı.

ASFAT'tan yapılan açıklamada, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda 2024'te inşası tamamlanan TCG Akhisar'ın, Romanya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ihracatının başarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Türkiye, ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye savaş gemisi satışı yaptı
TCG Akhisar

NATO VE AB ÜYESİ BİR ÜLKEYE İLK KEZ SAVAŞ GEMİSİ SATILDI

Anlaşmanın, Türkiye'nin savunma ihracatında önemli bir kilometre taşı niteliği taşıdığına işaret edilen açıklamada, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin de yeni bir seviyeye taşındığı ifade edildi.

Türkiye'nin ilk kez NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkeye savaş gemisi satışı yapmış olduğu belirtilen açıklamada, bu durumun sadece ASFAT'ın değil, aynı zamanda Türk savunma sanayisinin uluslararası alanda ulaştığı güvenilirlik, kalite ve teknolojik yetkinliğin somut bir göstergesi olarak değerlendirildiği aktarıldı.

Türkiye, ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye savaş gemisi satışı yaptı
TCG Akhisar

BÖLGESEL DENİZ GÜVENLİĞİNE KATKI SUNACAK

Açıklamada, Akhisar'ın korvet olarak Romanya envanterine katılmasının bölgesel deniz güvenliğine katkı sunmasının yanı sıra, Romanya Deniz Kuvvetleri'nin modernizasyon hedeflerine güçlü bir destek sağlayacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye, ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye savaş gemisi satışı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • As81855655 As81855655:
    hayırlı olsun.nereden nereye, görmeyenler utansın. 61 25 Yanıtla
    Haydar Ali Haydar Ali:
    hayırlı olsun demişsin ona bile olumsuz işaret verenler var görmeyenler utanır mı? Türkiye büyüdükçe Türkiye geliştikçe birilerine batıyor elbette rahatsız olacaklar elbette memnun kalmayacaklar. 31 15
  • Amado Carrillo Amado Carrillo:
    yandık simdi gelir zam haberleri 8 17 Yanıtla
    Murat dogan Murat dogan:
    ya siz ülke için yapılan güzel şeylerden neden gurur duyamıyorsun bir doktora görünseniz belki ciddi bir sorun vardır 12 6
  • Murat Avci Murat Avci:
    madem para kazanılıyor emekli neden açlığa mahkum ediliyor..sizin yüzünüz kuru 18 5 Yanıtla
  • Hakim ATMACA Hakim ATMACA:
    Hadi hayırlısı inşallah 15 0 Yanıtla
  • Ömer Çapa Ömer Çapa:
    Yaptıkları uçaktır savaş gemisidir gururlanıyorum tabiki ama envanterde kaç tane varda satıyorsunuz onu anlamış değilim. 500 tane gemi varda fazlasını mı satılıyor. Böyle gelişmemiz mümkün değil biz pişiririz başkası yer 10 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement