Türsab'dan Büyükelçilere Tanıtım Gezisi - Son Dakika
Ekonomi

Türsab'dan Büyükelçilere Tanıtım Gezisi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin (TÜRSAB), büyükelçilere Türkiye'yi tanıtmak amacıyla başlattığı gezilerin ikincisi 3-5 Mayıs'ta Bursa'da yapılacak.

26.04.2019 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin (TÜRSAB), büyükelçilere Türkiye'yi tanıtmak amacıyla başlattığı gezilerin ikincisi 3-5 Mayıs'ta Bursa'da yapılacak.

TÜRSAB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, hedef pazarlardan gelen turist sayısını yukarıya çekmek amacıyla, ülkede görev yapan büyükelçilere Türkiye'nin tarihi ve turistik yerleri ile kültürel zenginliklerinin tanıtılması etkinlikleri devam ediyor.

Türkiye'nin yurt dışında daha fazla tanınması hedefiyle başlatılan ve ilki geçen ekim ayında 5 ülke büyükelçisinin katılımıyla Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde gerçekleştirilen tanıtım gezilerinin ikinci ayağı, 3-5 Mayıs'ta Osmanlı'yı beylikten imparatorluğa taşıyan medeniyetler beşiği Bursa'da gerçekleştirilecek.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın ev sahipliği yapacağı geziye Arjantin, Küba, Kolombiya, Bosna Hersek, Makedonya, Litvanya, Malezya, Sırbistan, Ukrayna'nın da aralarında olduğu 10 ülkenin büyükelçileri ve eşlerinin katılması bekleniyor. Büyükelçilere, Bursa'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiş tarihi ve turistik mekanları tanıtılacak.

Birliğin organizasyonuyla Ankara'dan Bursa'ya gelecek büyükelçilere, gezinin ilk günü Botanik Park, Çekirge Caddesi, Hacivat Karagöz Müzesi, Orman Müzesi, Atatürk Konağı, Ulu Cami ve Koza Han rehberler eşliğinde gezdirilecek.

Bursa'nın yerel lezzetlerini de tadacak misafirler, gezinin ikinci gününde Osmanlı'nın ilk yerleşim yerlerinden olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Cumalıkızık Mahallesi'ni ziyaret edecek. Daha sonra İznik'e geçecek grubun programında, Yeni Şehir Kapısı, Roma Tiyatrosu, Nilüfer Hatun Çini Çarşısı ve Ayasofya Cami yer alacak.

Etkinliğin son gününde ise konuk büyükelçiler, doğa ve tarihin buluştuğu Gölyazı'yı gezdikten sonra Ankara'ya dönecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türsab'dan Büyükelçilere Tanıtım Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement