Ukrayna, Kanada'dan Silah İstedi - Son Dakika
Güncel

Ukrayna, Kanada'dan Silah İstedi

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vadym Prystaiko, ülkesinin komple bir savaşa hazırlandığını belirterek, Kanada'dan kendilerine silah yardımında bulunmasını istedi.

21.02.2015 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vadym Prystaiko, ülkesinin komple bir savaşa hazırlandığını belirterek, Kanada'dan kendilerine silah yardımında bulunmasını istedi.

Ukrayna'nın Ottawa Büyükelçisi iken geçen sonbahar Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak ülkesine dönen Vadym Prystaiko, Kanada resmi yayın kuruluşu CBC'nin The House isimli radyo programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Tek istedikleri şeyin silah ve bu silahlar için askeri eğitim olduğunu ifade eden Prystaiko, "Biz Kanada'dan, kendimizi savunmak için silah istiyoruz. Kanada, son on yılda Ukraynalı askerleri eğitmek için yardımcı olmuştur ancak bu yeterli değil. Bu istilaya karşı ordumuzun silah ve bunları kullanmak için eğitime ihtiyacı var" dedi.

"Putin'i durdurmamız gerek"

Dünyanın, Rusya gibi nükleer bir güce karşı mücadelede Ukrayna'ya katılmaktan korktuğunu ileri süren Prystaiko, Minsk'te sağlanan ateşkesin de işe yaramadığını kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Putin'e "asla güvenilemeyeceğini" savunan Vadym Prystaiko, "Rusya ile olan sınır kapılarını kapattık. Kimseyi korkutmak istemeyiz ama Rusya ile tam bir savaşa hazırlanıyoruz. Böyle bir tehdit karşısında yapacak başka bir şey kalmadı. Kulağa tehlikeli geliyor ama Putin'i durdurmamız gerekiyor. Bunu sadece Ukrayna ve Avrupa halkları için değil, Rus halkı için de yapmamız lazım" diye konuştu.

"Altyapımız harap oldu"

Ülkesinin sanayi üretiminin yüzde 20'sini kaybettiğini ve altyapının harap olduğunu hatırlatan Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vadym Prystaiko, Batı ülkelerinden ve Kanada'dan mali yardımlarını artırmalarını istedi.

Prystaiko, Avrupa'da yaşanan bu büyük değişiklik karşısında komşularının Ukrayna'ya yardıma korktuğunu iddia ederek, "Dünyadaki gelişmelere kabaca göz attığımızda, Irak için topluca harekete geçen, asker gönderenlerin, Ukrayna için neden farklı davrandıklarını başka şekilde izah edemeyiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna, Kanada'dan Silah İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ozgur turkeli: Bu isin silahla degil uzlasi ile cozulebilecegini ya anlamadilar yada ABD nin agziyla konusuyorlar. Cunku is silaha kalirsa kizilordu buyuk ihtimalle 2-3 gunde kiev e gelir hemde tekbir silah atmadan !! Bu iki dost halki Putin dusmanligi Rus dusmanligi ile milliyetcilik masali ile dusman etmeye calisan ukraynali politikacilar ya kacacaklar yada yargilanacaklardir !! Artik ukrayna halki bile bunlardan sogudu bir tek Atakan sogumadi cunku onun icine cok kotu fasizm atesi dusmus o soguyamaz !! 1 15 Yanıtla
  • ozgur turkeli: kafayi yemis diyecegim ama once kafasinin ve icinde de beyninin olmasi lazim !! Obama bile gecen hafta dediki 'ne kadar silah verirsek verelim rus ordusunu yenecek gucleri olmaz malesef rus ordusu cok guclu' ne yapmak istiyor ukraynali siyasetciler? Yine binlerce ukrayna li gencecik cocuklari kurban mi etmek istiyorlar donetsk lugansk topraklarinda? Once kendi cocuklarini yollasinlar !! 2 10 Yanıtla
  • atakan: kendi pisliğinizi başkasının üstüne atıp aklanabileceğini mi sanıyorsun stalinist rus faşist. elinizde rus çekici size göre herkes çivi, yap katliamı, soykırımı. holodomor yetmedi mi, hala ağzınızdan salyalar aka aka kana buluyorsunuz her yeri. afganistan, çeçenistan, gürcistan derken ukraynada başlattınız salyalarınızı akıtmaya. siz belki kieve gelirsiniz ama oradan çıkamazsınız. yaptığınız anlaşmalara uymayacak kalleş adamlarsınız 9 0 Yanıtla

Advertisement