Uluslararası Bursa Festivali'ne Yıldız Yağacak - Son Dakika
Magazin

Uluslararası Bursa Festivali'ne Yıldız Yağacak

Uluslararası Bursa Festivali\'ne Yıldız Yağacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', kentte kültür ve sanat rüzgarı estirecek.

17.05.2013 14:31

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', kentte kültür ve sanat rüzgarı estirecek. Birçok yerli ve yabancı sanatçı ile grup 12 Haziran'da başlayacak festival kapsamında konser verecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, '52'nci Uluslararası Bursa Festivali' ve '20'nci Fotoğraf Günleri' programını, Merinos Gölpark'ta düzenlenen basın toplantısında açıkladı. 'Uluslararası Bursa Festivali'nin Bursa'nın 52 yıllık geleneği olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Altepe, 1962 yılından bu yana hayata geçirilen festivalin, kentin onuru ve gururu olduğunu söyledi. Medeniyet kenti Bursa'da kültür ve sanat heyecanının tüm şehre yayılacağını belirten Başkan Altepe, "Mimari özellikler, doğal güzellikler tek başına bir şehrin ruhunu anlatmak için yeterli değildir. Şehirler, kültürün ve sanatın sahiplenildiği, yaşatıldığı ve geliştirildiği oranda büyür ve gelişirler. Eğer bir toplumda kültüre ve sanata değer verilmiyorsa, o toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Şehrimizin değerlerine sahip çıkmak, onları geliştirip gelecek nesillere aktarmak bizim görevlerimiz arasındadır. Biz yola çıkarken, Bursa'mızı tarihi ve kültürel değerleri ile birlikte yaşanabilir, çağdaş bir dünya kenti yapmak istediğimizi söyledik. Bu yüzden, sosyal yaşantımızı, kültürel hayatımızı canlı tutan bütün faaliyetleri destekliyoruz. Sanat dünyanın ortak dilidir" dedi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de dünyadaki tüm yeni akımları titizlikle taradıklarını ve farklı kültür mozaiklerini Bursalılarla buluşturmak amacıyla güzel bir program hazırladıklarını söyledi.

BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez, ise dünya müziklerinin en iyi örneklerinin Bursa'da sergileneceğini anlattı. 20 Mayıs–1 Haziran arası Bursa Fotoğraf Günleri, 12 Haziran–3 Temmuz arası Bursa Festivali, 07 – 12 Temmuz tarihlerinde de 27'nci Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'yla dolu dolu bir yaz geçirileceğini belirten Erdönmez, hemen ardından da bir ay sürecek Ramazan Şenlikleri'nin başlaması nedeniyle Beyaz Koza Şenlikleri'nin bu yıl yapılmayacağını belirtti.

YILDIZLAR GEÇİDİ

12 Haziran Salı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın açılış konseriyle başlayacak festivalde; Goran Bregoviç, Gökhan Türkmen, Zaz, Sibel Can, İzzet Altınmeşe, Belkis Akkale, Süreyya Davulcuoğlu, Nuray Hafiftaş, Selahattin Alpay, Bedri Ayseli, Huascar Barradas, Gülşen ve Erkan Oğur, Mecaz, Emir Yeşil Dolapdere, Klezmafour konser verecek.

Festivalin, fiyatları 5 ile 35 lira arasında değişen biletleri, Biletix'de satılacak. Biletler; 24 Mayıs Cuma günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu gişesi ile Atatürk Stadyumu arkasındaki Kültürpark girişi gişesi, Osmangazi Bursaspor Katlı Otoparkı, Çetin Family Nilüfer, Çetin Family Emek ve Çekirge Exxe mağazasında satışa sunulmaya başlayacak. - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Uluslararası Bursa Festivali'ne Yıldız Yağacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement