Unesco'da Nevruz Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Unesco'da Nevruz Resepsiyonu

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün Fransa'nın başkenti Paris'teki merkezinde Nevruz bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

20.03.2015 23:37

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün Fransa'nın başkenti Paris'teki merkezinde Nevruz bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Resepsiyona UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Türkiye, Azerbaycan, Afganistan, Hindistan, Irak, İran, Kazakistan, Pakistan, Tacikistan ve Turkmenistan'ın UNESCO nezdinde daimi temsilcileri, ülke delegasyonları ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede düzenlenen yemekte her ülkenin kendi mutfağından farklı örnekler sunuldu.

Resepsiyonda konuşan UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Nevruz bayramının kültürler arası diyalog ve dayanışmayı güçlendirdiğini belirterek, "Nevruz bütün Asyayı kuşatan en büyük barış mesajıdır. Nevruz için ortak bir sembolizmi yaşıyoruz. Önce kış varsa sonra her zaman bahar da vardır. Her zaman umut vardır" diye konuştu.

Resepsiyonda düzenlenen yemek sonrası AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Türkiye'nin UNESCO nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, UNESCO'nun 2009 yılında Nevruzu dünya somut olmayan kültür mirasının vazgeçilmez ögesi olarak kabul ve tescil ettiğini hatırlattı.  Bütün halkların bayramını kutladığını söyleyen Büyükelçi Botsalı, Nevruz'un barış, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Unesco'da Nevruz Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement