Ürdün Milletvekilleri Abhazya'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Ürdün Milletvekilleri Abhazya'yı Ziyaret Etti

Ürdün Parlamentosundan 3 Milletvekili, Abhazya’yı ziyaret ederek iki ülke arasında resmi bir diyalog başlattı.

12.03.2018 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün Parlamentosundan 3 Milletvekili, Abhazya'yı ziyaret ederek iki ülke arasında resmi bir diyalog başlattı. Ürdün'ün Abhazya'yı tanımamasına rağmen Abhazya'ya gerçekleşen ziyaret, Abhazya tarafından büyük sevince yol açtı.

Ürdün Parlamentosundan 3 milletvekili, Abhazya'ya ziyaret gerçekleştirdi. Ürdün parlamentosu Milletvekilleri Mansur Sijaj, Haled Al Abdullah ve Haled Abubakar Abhazya temaslarının ilkini, Türkiye doğumlu Abhaz asıllı iş adamı Soner Gogua'nın Abhazya'da kurduğu Uluslararası Apsnı Vakfı'na gerçekleştirdi. Heyet ziyaretinde Vakıf Başkan Yardımcısı Maksim Ğunciya ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmenin ardından heyet Abhazya Parlamentosu Başkanı Valery Kvarchia tarafından ağırlanarak 2 ülke arasında diyaloğun arttırılması yönünde görüşmeler yapıldı.

Ürdün ile Abhazya arasında ticari işbirliği sinyali

Ürdün vekilleri ziyaretin sonuncusunu Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba'ya gerçekleştirdi. Hacımba'nın makamında yapılan görüşmede, 2 ülke arasında gerçekleşen ilk temaslar üzerine görüşler aktarıldı. Abhazya Cumhurbaşkanı Hacımba, heyetin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, "2 devlet arasında yapılan bu ziyaretlerin, gelecekte ülkeler arası çok alanda çalışmalara sebep olmasını temenni ederim" ifadesini kullandı. Ürdün milletvekili Haled Abubakar, "Abhazya'nın 25'inci zafer yılını tebrik ederim" dedi. Mansur Sijaj ise "Ürdün'de Kafkasya göçünden dolayı torunlarınız yaşıyor. Bu nedenle Kafkasya'ya ve Kafkaslara karşı Ürdün krallığı olarak daha dikkatli ve özenliyiz" şeklinde konuştu. Sijaj ayrıca Abhazya ile Ürdün arasında sağlık, kültür ve turizm alanlarında işbirliği yapabileceklerini de sözlerine ekledi. - AMMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ürdün Milletvekilleri Abhazya'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement