Urfalı Doktor Hastane Müdürü Tarafından Dövüldü - Son Dakika
Güncel

Urfalı Doktor Hastane Müdürü Tarafından Dövüldü

Urfalı Doktor Hastane Müdürü Tarafından Dövüldü

Bingöl Adaklı Entegre Hastanesi'nde Dr. Mehmet Aksu aynı hastanede görev idari ve mali işler müdürünün akrabaları tarafından darp edildiğini iddia etti.

08.08.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olay geçtiğimiz cumartesi günü meydana geldi. İddiaya göre Bingöl Adaklı Entegre Hastanesi Hekimi Dr. Mehmet Aksu sokak ortasında 6-7 kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlardan birisinin aynı hastanede görev yapan idari ve mali işler müdürü olarak görev yapan Murat Becerikli olduğunu iddia eden Urfalı Doktor Mehmet Aksu, şahsın kardeşleri ve yakınlarını toplayarak planlı bir saldırı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaralı olarak Urfa'ya gelen ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Aksu'yu ziyaret eden Demokratik Hekim Girişimi, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi ve İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi üyeleri dayakçı müdürün derhal görevden almasını istedi.

Grup adına Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Süleyman Koyunsever "2 Ağustos 2014 tarihinde Bingöl Adaklı Entegre Hastanesi hekimi Dr. Mehmet Aksu sokak ortasında 6-7 kişinin saldırısına uğramıştır. Saldırganlardan birisinin aynı hastanede idari ve mali işler müdürü olarak görev yapan Murat Becerikli olduğunu, bu şahsın kardeşlerini ve yakınlarını toplayarak meslektaşımıza planlı bir saldırı gerçekleştirdiğini, saldırganların bir bölümünün de kamu görevlisi olduklarını öğrenmiş bulunuyoruz" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydeden Koyunsever "Saldırgan müdürün hastanede çalışan hekimlerin amiri gibi davranmaya ve onları denetlemeye kalkıştığı, saldırının günler süren bir dizi tehdidi izleyerek meydana geldiği, saldırganların mağduru takip ederek planlı bir eylem gerçekleştirdikleri ifade edilmekte, saldırının mobese kayıtlarının da bulunduğu söylenmektedir. Hal böyle iken saldırgan görevini yapmaya devam etmektedir. Bu şahsın görevine devamında bir sakınca görülmediği anlaşılmaktadır" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı açıklamalarını hatırlatan Koyunsever, "Örneğin; 26 Eylül 2013 tarihli Anadolu Ajansı haberine göre Sayın Bakan yaptığı bir açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını tepki ve üzüntü ile karşıladıklarını vurgulamış," 'Acaba, evinde annesine, babasına, ailesine bu kadar şefkatle davranabiliyor mu' diye düşünülen bu insanlara zaman zaman şiddet uygulanıyor olmasından rahatsızlık duyuyoruz. Bununla ilgili kamuoyu duyarlılığının artırılması gerekir. Kamuoyunun, sağlıkçıları sahiplenen, evladı gibi koruyan, kendisine gönülden hizmet eden bir yapı olarak görmesini istiyoruz. Bu nedenle kamuoyu duyarlılığı bizim için en önemli emniyet sibobu, en önemli güvenlik tedbirimizdir." demiş, şiddete kesinlikle göz yummayacaklarının altını çizmiştir" dedi.

'SAMİMİYET VE TUTARLILIK BEKLİYORUZ'

Yapılacak olan soruşturmada samimiyet ve tutarlılık beklediklerini vurgulayan Koyunsever şunları kaydetti: "Bekleyelim. Soruşturma yapılsın. Herkesin zaten bildiği gerçekleri bir de soruşturmacılar rapor etsin. Ama herkesin gözü önünde cereyan eden bu olay nedeniyle öncelikle bu saldırgan ve olaya karışan diğer kamu görevlileri işten el çektirilsin. Sayın Sağlık Bakanı'na düşen ilk iş budur. Açıklamalarında sağlıkçıya toz kondurmayan Sayın Müezzinoğlu'ndan bu samimiyeti ve tutarlılığı bekliyoruz. Belki bu sayede mecburi hizmet yükümlülüğünü tamamladığı halde, "Burada bana ihtiyaç var" diyerek başka yere tayin istemeyen fedakâr genç bir hekimin yaraları soğur. Belki bu sayede meslektaşımız yakınlarının, onu sevenlerin, onun da bir insan olduğunu bilenlerin "İstifa et" çağrılarını göğüsleyecek gücü kendisinde bulur. Sayın bakandan, şiddeti ciddiye almasını, demeçlerine uygun davranmasını, saldırganların soruşturma tamamlanana dek açığa alınması için gereğini yapmasını bekliyoruz." Grup daha sonra hastanede tedavi gören Doktor Aksu'yu ziyaret etti.

'ADALET BU DEĞİL'

Müdür ve sağlık görevlisi olan kardeşlerinin açığa alınmasını isteyen Doktor Aksu şikayetçi olduğunu söyledi. Avukatlarının suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Aksu olayda yer alan diğer pratisyen hekim arkadaşının da suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Aksu, "Ciddi anlamda bir kafa travması yaşıyorum. Kafa travması sonrası basit bir tıbbi müdahaleyle tutanak tutuluyor, rapor veriliyor. İki saat sonra beyin cerrahi bölümünde bunlar değerlendiriliyor. Ayağımda dolu zedelenmesi var. Kırık çıkıyor. Gözlerim morarmış. Bunu da yapan bir meslektaşımız. Benim başıma geldi. Başkasının başına gelmesin. Feodalitenin, eşkıyalığın hüküm sürmesi, dönem artık o dönem değil. Şu anda ben bu yatakta yatarken bunu yapan insanlar ellerini, kollarını sallayarak görevlerinin başındalar. Adalet bu değildir. Hakkaniyet bu değildir. Bunun için ne geriyorsa yapılacak" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfalı Doktor Hastane Müdürü Tarafından Dövüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement