Üsküdar Belediyesi'nden Gençlere Adabımuaşeret Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Üsküdar Belediyesi'nden Gençlere Adabımuaşeret Eğitimi

Üsküdar Belediyesi'nin gençlere vizyon kazandırmak ve sosyalleşerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla bu yıl 7'ncisini gerçekleştireceği 'Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu'nun tanıtımı dün gerçekleştirildi.

26.04.2018 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Erdal, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cemil Boz ile Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın katıldı. İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde 28 Nisan'da düzenlenecek sempozyumun bu yıl ki teması "Adabımuaşeret" olarak belirlendi.Üç oturum şeklinde gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumda, Birikim Okulları'ndan 46 öğrencinin araştırmaları sunulacak.Sempozyumda toplumsal açıdan birlikte yaşayabilmenin incelikleri ve görgü kuralları ele alınacak.

Sempozyumun tanıtım toplantısında konuşanÜsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen günümüzde "Adabımuaşeret"inanlamını bilmeyen milyonlarca gencin bulunduğunu, sempozyumla bu konunun gençlere anlatılacağını söyledi. Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü: 'Toplum olarak eski hassasiyetlerin uzağındayız. Bunda hepimizin kabahati var.Maalesef günlük hayatımızda ilişkilerimiz eskisi gibi değil. Buna bir şekilde dur demeliyiz. Bu sempozyumda daha iyi anlaşılacak. Adabımuaşeret birbirimize karşı kibar olalım meselesi değildir. Adabımuaşeret toplumsal bir sözleşmedir. Biz bu sözleşmeyi bozarsak aile ilişkileri de, siyasette de, ticaret de,öğretmen-öğrenci ilişkileri de bozulur. Bu konuda geç kalmadan hepimiz doğru adımları atmalıyız.'

İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal da toplumun doktora ve mühendise olduğu gibi vizyon sahibi yöneticilere, vizyon sahibi siyasetçilere, tarihi doğru okuyan ve yönlendiren, doğru aktaran tarihçilere, alternatif düşünceler üreten düşünürlere ve felsefecilere de ihtiyacının bulunduğunu dile getirdi.

Sempozyum temasının spor için de önemli olduğunu belirten İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bozisegeçen hafta oynanan Fenerbahçe- Beşiktaş futbol karşılaşmasına dikkati çekti.

Boz, "Ne taraftarlık, ne sporculuk adabını yeterince yaşayamıyoruz, maalesef adabımuaşeret kurallarını unuttuk. Eskiden Beşiktaşlı ve Galatasaraylı taraftarlar birlikte maç izlerdi. Şimdi görüyoruz ki taraftarların birbirlerine tahammülü kalmamış." ifadelerini kullandı.

Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın ise sempozyumun "Her şeyi merkezinde bırak" mottosuyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üsküdar Belediyesi'nden Gençlere Adabımuaşeret Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement