Usta Sanatçılar Muhteşem Konserle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Usta Sanatçılar Muhteşem Konserle Anıldı

Usta Sanatçılar Muhteşem Konserle Anıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıllar önce hayatını kaybeden efsane sanatçılar Barış Manço ve Cem Karaca için bu yıl da özel bir konser düzenledi.

21.01.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıllar önce hayatını kaybeden efsane sanatçılar Barış Manço ve Cem Karaca için bu yıl da özel bir konser düzenledi. Ahmet Güvenç'in de konuk sanatçı olarak sahne aldığı konsere Başkentliler de büyük ilgi göstererek, iki dev sanatçıyı hep bir ağızdan söylenen şarkılarla andı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Şarkılarıyla" konseri, yine nostaljik bir geceye dönüştü. Şef, Kemal Günüç yönetimindeki orkestra, Anadolu rock müziğinin efsane isimleri Barış Manço ile Cem Karaca'yı dillerden düşmeyen şarkılarıyla Başkentli sevenleriyle buluşturdu.

Konsere Başkentli sanatseverlerin ilgisi o kadar yoğun oldu ki salonun merdivenleri ve kapı girişleri de salonda yer bulamayan sanatseverlerce dolduruldu.

AHMET GÜVENÇ KONUK OLDU

1999 yılında hayatını kaybeden Barış Manço ile 2004 yılında aramızdan ayrılan Cem Karaca'nın şarkıları, Kent Orkestrası ve solistler Turgay Bengü ile Serdar Tuksal tarafından seslendirildi. Konserde, Barış Manço ve Cem Karaca ile beraber müzik yapmış Ahmet Güvenç de misafir sanatçı olarak sahneye çıktı.

Barış Manço'nun "Kol düğmeleri", " Gülpembe", "Unutamadım", "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa", "Yaz bestele", adlı şarkıları ile Cem Karaca'nın "Namus Belası", "Tamirci çırağı", "Deniz Üstü Köpürür", "Çok Yorgunum", "Sende Başını Alıp Gitme" gibi unutulmayan şarkıları beğeni toplarken, müzikseverler çoğu şarkıya eşlik ettiler. Cem Karaca'nın "Ömrüm" adlı parçasını 10 gün önce kaybettiği annesi için okuyan Solist Turgay Bengü'nün performansı ise duygusal anlar yaşattı.

Konserin sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç ile konseri dinlemek için Ankara'ya gelen KKTC'nin Girne Belediye Başkanı Sümer Aydın, sanatçılara plaket takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Usta Sanatçılar Muhteşem Konserle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement