VAN'DA 'MUHARİP SIHHİYE' EĞİTİMİ ALAN JANDARMA PERSONELİNE KATILIM BELGESİ VERİLDİ - Son Dakika
Güncel

VAN'DA 'MUHARİP SIHHİYE' EĞİTİMİ ALAN JANDARMA PERSONELİNE KATILIM BELGESİ VERİLDİ

VAN Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde jandarma personeline 'muharip sıhhiye' eğitimi verildi.

09.12.2022 10:51  Güncelleme: 11:04

VAN Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde jandarma personeline 'muharip sıhhiye' eğitimi verildi. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, 3 ayda, olası yaralanmalarda tüm müdahalelerin öğretildiği eğitimlerde başarılı olup, 85 ve üzeri puan alan 29 personele, katılım belgesi verdi.

Van'da 'Muharip Sıhhiye' eğitimlerini tamamlayan İl Jandarma Komutanlığı Sıhhiye personeli için, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin konferans salonunda tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, komutanlar, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya ve sertifika almaya hak kazanan jandarma personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu programda, 3 aylık eğitimler sonucunda 85 ve üzeri puan alan 29 jandarma personeline teşekkür ve katılım belgeleri takdim edildi.

Programın eğitim koordinatörlüğünü yürüten Acil Tıp Uzmanı Mehmet Tatlı, sinevizyonla, eğitimlerin içeriğiyle ilgili bilgi verdi. Uzm. Dr. Mehmet Tatlı, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Türkiye'de bu eğitimi veren sayılı merkezlerden olduklarını belirterek, "3 ay gibi bir sürede paramedik eğitimine yakın bir eğitim vererek, 'Muharip Sıhhiye' personeline, olası yaralanmalarda yapılabilecek tüm müdahaleleri öğrettik. Bunun dışında doğada, yaşamda kalma becerilerini ve doğaçlama (malzeme yokken malzeme üretme) eğitimleri de verdik" diye konuştu.

'OLASI YARALANMALARA İLK MÜDAHALE ÖNEMLİ'

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bekmez, katılım belgesi alan personeli tebrik ederek, "Gerek arazinin coğrafi şartları gerekse doğal afetlere anında müdahale için bu tür eğitimler çok faydalı. Van'da da rakımı yüksek olan bazı bölgelere yürüyerek geçişi dışında bazen başka ulaşım mümkün olmuyor. Hava şartları da kötü olduğunda helikopter de bazen ulaşamıyor. Orada görevde olan arkadaşımız kaderiyle baş başa kalıyor. Ama burada eğitim alan arkadaşlarımız orada olduğu zaman, hemen müdahale ediliyor. Artık Sağlık Meslek Yüksek okullarından mezun olmuş arkadaşları da saflarımıza katıyoruz. Onlardan da istifade etmek istiyoruz. Biz arazide mücadele ederken, orada bu eğitimi gören bir arkadaşımızın olası yaralanmalara karşı ilk müdahaleyi yapması çok önemli. Oradaki küçük bir müdahale o arkadaşımızın hayatta kalmasına sebep oluyor. Allah devletimize zeval vermesin. Araç, gereç ve teçhizatta hiçbir sorun yok" dedi. (DHA)

VAN\'DA \'MUHARİP SIHHİYE\' EĞİTİMİ ALAN JANDARMA PERSONELİNE KATILIM BELGESİ VERİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel VAN'DA 'MUHARİP SIHHİYE' EĞİTİMİ ALAN JANDARMA PERSONELİNE KATILIM BELGESİ VERİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement