Vatan Şaşmaz Gençlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Vatan Şaşmaz Gençlerle Buluştu

Oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz, sunuculuğunu Özgür Özgülgün'ün yaptığı "Küçükçekmece Söyleşiyor" isimli söyleşide gençlerle bir araya geldi.

05.04.2012 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz, sunuculuğunu Özgür Özgülgün'ün yaptığı "Küçükçekmece Söyleşiyor" isimli söyleşide gençlerle bir araya geldi.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın yanı sıra çok sayıda lise öğrencisi katıldı. Oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz söyleşide sempatik halleriyle ilgi odağı oldu. Televizyon dünyasına atılmasında usta sunucular Orhan Boran ve Halit Kıvanç'ın mihenk taşı olduklarının altını çizen Vatan Şaşmaz, kariyer yolculuğunu esprili bir dille anlattı.

Şaşmaz, "Bu sektöre ünlü olmak amacıyla başlamadım. Medya sektörüne atılmak istiyorum diye başladım. Bu kamera arkası da olabilirdi ama yakışıklı olduğum için ekran yüzü oldum. Mesela, hiç yüzüme bakmayan kızlar tanınmaya başladığımda peşimde kuyruk oluşturuyordu. Ünlü olmanın seviyeleri var, önce tanınırsınız, sonra atılım yaparsınız, daha sonra başarılı bir projede yer alırsınız. Doyum noktasında ise maddi ve manevi güce ulaşırsınız" dedi.

Şaşmaz, ünlü olmanın mesleki zekatları olduğunu vurgulayarak, "Ünlü olmak bazı sorumluluklar yükler. Mesleki zekatlarımızı vermemiz gerekir. Örneğin Kıvanç Tatlıtuğ'un UNİCEF iyi niyet elçisi olması gibi. Bende bu kapsamda Türk Böbrek Vakfı'nın projelerinde yer alıyorum ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan barınaklarını kendi köpeğimle birlikte ziyaret ediyorum" diye konuştu.

"FİLM ÜCRA KÖŞELERDEKİ SİNEMALARDA KALDI"

Oyuncu Vatan Şaşmaz, başrolünü oynadığı ve gösterimi devam eden "Seninki Kaç Para?" sinema filmine haksızlık yapıldığını savundu. Şaşmaz,

"Filmin dağıtıcısı Özen Filmdir. Çok gişe yapmadı. Çünkü Özen Film bize 85 salon verdi. Aynı dönemde Tolga Çevik'in "Sen Kimsin?" filmi 550 tane salonda yer aldığı için bize daha az kişilerin gittiği sinemalar kaldı. Taksim, Mecidiyeköy ve Bakırköy'de filmimiz yok. Bizim filmimiz, ücra köşedeki sinema salonlarına kaldı" dedi.

"Seninki Kaç Para?" filminin başrolünü senaryosu hoşuna gittiği için kabul ettiğini ifade eden Şaşmaz, filmin "Sosyal dünyada farkında olmadan ruhumuzu şeytana satıyoruz" mesajı verdiğini söyledi.

Vatan Şaşmaz, kısa metrajlı bir filmde oynadığını ve filmin Cannes Kısa Metrajlı Film Festivali'nde gösterime gireceğini belirterek, gençlere tavsiyelerde bulundu. Oyuncu, "Her şey olabilir, bebek adımlarıyla büyük dağları tırmanabilirsiniz. Bu işe başarılı olmak için başlayın. Ünlü olmak amacınız olmamalı. Zor bir iş, bir ömür adamak gerekiyor. Televizyon karşısına geçip, 'Beren Saat gibi olacağım' demekle olmuyor. Belki daha iyisi olabilirsiniz ancak o ruhla değil" diye konuştu.

Kendisini oyunculuğa iten ismin "Çocuklar Duymasın" dizisinin yazarı Birol Güven olduğunu belirten Şaşmaz, Ezel dizisindeki Cengiz karakterini canlandırmak isterdim diyerek, o karakterin, incelikle yazıldığı için aklında kalan bir rol olduğunu belirtti.

Bir süre önce Çocuklar Duymasın dizisiyle yollarını ayıran Şaşmaz, hayat verdiği Engin karakterini ne kadar benimsediğini ise şu sözlerle anlattı:

"Engin karakterini oynarken ilk 1 yıl biraz zorlandım. 187 bölüm oynadım. Başka projelerde yer almak için diziden ayrıldım. 'Engin' emek verdiğim bir karakter, başka birisi o rolü oynarsa kıskanırım. Ben o karaktere, can ve kan verdim. O benim ikiz kardeşim gibidir."

"MAGAZİNDE OLMAK ÜNLÜLERİN TERCİHİDİR"

Vatan Şaşmaz, öğrencilerin magazinle ilgili sorularını da yanıtladı. Şaşmaz, "10 yıl boyunca magazin programı sunuculuğu yaptım. Magazin haber değeri taşır, şimdilerde eskisi gibi magazin programı yok. Türk televizyon izleyicisinin beğenileri değişti. Daha çok dizi izlemeyi tercih ediyor. Magazin programları ünlülerin özel hayatına tecavüz etmeden, müdahale etmeden yapılmalıdır. Ünlü bir kişinin bir eğlence mekanından çıkarken kameramana beni çekme demesi yanlıştır. Magazinde olmak ünlülerin tercihidir.

Çekilmemesini isteniyorsa, o mekana gidilmemesi gerekir" diye konuştu.

İyi oyuncuyu rol yaptığı en az belli olan kişi olarak tanımlayan Şaşmaz, oyunculuk anlamında Haluk Bilginer'i örnek aldığını belirtti.

Keyifle geçen söyleşinin sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ünlü sunucular Vatan Şaşmaz ve Özgür Özgülgün'e teşekkür ederek, çiçek verdi.

Şaşmaz, "Sanata ve sanatçıya en fazla da gençliğe önem veren Başkan Aziz Yeniay'a teşekkür ederim. Siyasetçi olmayı geçtim, apartman yöneticisi bile olamam. Siyasetçilerimizin işi çok zor" diyerek topluma emek veren herkese teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatan Şaşmaz Gençlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement