Vefa" Temalı Kısa Film Yarışmasının Jüri Üyeleri Belirlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Vefa" Temalı Kısa Film Yarışmasının Jüri Üyeleri Belirlendi

Eğitim-Bir-Sen tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Vefa" temalı kısa film yarışmasında jüri başkanı yönetmen İsmail Güneş oldu.

03.11.2016 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Vefa" temalı kısa film yarışmasında jüri başkanı yönetmen İsmail Güneş oldu.

Alınan bilgiye göre, Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen'in bu yıl üçüncü kez organize ettiği ve teması "Vefa" olarak belirlenen kısa film yarışmasının jüri üyeleri, her biri kendi alanında birçok başarıya imza atmış yetkin kişilerden oluşuyor.

Yarışmada jüri başkanlığını 1977'de "Karanlık Bir Dönemdi" kısa filmiyle sektöre giren, "Gün Doğmadan", "Çizme", "The İmam", "Bir Medeniyet Rüyası" ve "Kervan 1915" gibi yapımlara imza atan İsmail Güneş yapacak. Ulusal ve uluslararası ödülleri bulunan Güneş, dünyanın en saygın organizasyonlarından Montreal Film Festivali'nde "Ateşin Düştüğü Yer" filmiyle en iyi film ödülü aldı ve aynı filmle Oscar aday adayı oldu.

Jüri, 1971'de "Şehzade Simbad Kaf Dağında" adlı filmle sinemaya giren, 120'den fazla filmde rol alan ve 11. Antalya Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncusu seçilen Perihan Savaş, "Bekleme Odası", "Kader" ve "Dağ" filmleriyle adından söz ettiren ve 2015'te "Kümes" filmiyle yönetmenliğe de adım atan oyuncu Ufuk Bayraktar, siyaset, sosyoloji, sinema alanlarında yazdığı yazılarla kültür dünyasına katkıda bulunan gazeteci-yazar Haşmet Babaoğlu, "Sinemanın Hakikati, Hakikatin Sineması" ve "Sinemanın Kökleri" kitaplarının yazarı Enver Gülşen ile Yeni Şafak gazetesinde sinema yazıları kaleme alan, Film Arası dergisi Genel Yayın Yönetmeni Suat Köçer'den oluşuyor.

Eğitim-Bir-Sen'in, sosyal sorumluluk alanındaki proje ve yarışmalarla sendikacılığın boyutlarını genişletme amacı doğrultusunda düzenlediği yarışmaya 9 Ocak 2017'ye kadar başvuru yapılabilecek. Yarışmada, en iyi filme 15 bin lira olmak üzere toplam 40 bin lira ödül verilecek.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye "egitimbirsenkisafilm.org" adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Vefa' Temalı Kısa Film Yarışmasının Jüri Üyeleri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement