Western Union, Türkiye'deki Unicef Eğitim Projesi'ni Roberto Carlos'la Duyurdu - Son Dakika
Güncel

Western Union, Türkiye'deki Unicef Eğitim Projesi'ni Roberto Carlos'la Duyurdu

Western Union, Türkiye\'deki Unicef Eğitim Projesi\'ni Roberto Carlos\'la Duyurdu

PASS girişimi, Avrupa Ligi'nde oynanan grup maçları boyunca, başarı ile tamamlanmış her pası fona dönüştürüyor.

11.02.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNICEF'le ortak hayata geçirilen PASS isimli proje, global ödeme sistemleri lideri Western Union'ın sponsoru olduğu UEFA Avrupa Ligi'ndeki maçlarda atılan her başarılı pasın orta öğretim alanında çocuklara desteğe çevrilmesinden oluşuyor.

PASS girişimi, Avrupa Ligi'nde oynanan grup maçları boyunca, başarı ile tamamlanmış her pası fona dönüştürüyor.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına ünlü futbolcu ve Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos da katılarak projede yer alan çocuklarla biraraya geldi.

Toplantıda konuşan Western Union Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü Nogay Kanpolat, "Eğitim, çoğu zaman Western Union müşterilerinin para göndermelerindeki ana sebeplerin başında geliyor. Türkiye'de UNICEF'le ortak böyle bir projede, futbolun da gücünü arkamıza alarak çocukların daha iyi eğitim alabilmeleri için desteğe dönüştürmekten son derece gururluyuz."

2012/2013 verilerine göre Türkiye'de çocukların orta öğretime net kayıt oranı %70 iken, ücra kesimlerde ve gelir düzeyinin düşük olduğu bölgelerde ise bu ortalama %30'lara kadar düşüyor.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban, yaptığı konuşmada "Western Union PASS fonu desteğiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte ülke çapında dezavantajlı gençlerin orta öğretime devam etmesini engelleyen etmenleri daha iyi anlamak ve bu engelleri aşmak için daha etkin çözümler geliştirebilmek amacıyla bir araştırma projesi yürüttük" derken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu araştırma ilk öğretimden orta öğretime geçiş oranının en düşük olduğu 15 ilden 14-18 yaşları arasındaki gençler ile gerçekleştirildi. Araştırma sonuçları eğitimsel çevre, öğretmenlerin niteliği, , düşük sosyo-ekonomik statü ve ebeveynlerin eğitim seviyesi gibi etmenlerin 9. sınıftan sonra çocukların okulu bırakmasına neden olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmanın ardından, UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı, 10 ilde okulu bırakmış gençlerin eğitimlerine devam etmelerini teşvik edecek pilot bir program geliştiriyor."

Pilot çalışma çocukların okulda kültürel ve sportif aktivitelere daha çok zaman ayırabilmelerini, öğretmen eğitimleriyle çocukların aldıkları eğitimin kalitesini artırmayı, çocukların okulun dışındaki hayatlarında da yararlananabilecekleri analitik düşünme, iletişim ve problem çözme yeteneklerini kazandırmayı amaçlıyor.

Roberto Carlos: "PASS fonunun Türkiye ve Brezilya'da

kullanılacak olmasından dolayı çok mutluyum"

"Dünya genelinde iyi bir eğitim alma hakkına sahip olamayan birçok çocuk var" diyen Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, "Geçtiğimiz yıllarda Türkiye benim için adeta ikinci bir ev oldu. Bu yüzden de PASS fonunun Türkiye'ye harcanacağını görmek ve bu fonun önümüzdeki sene de anavatanım Brezilya'da kullanılma planı beni çok mutlu ediyor. Futbolun genç insanların hayatında gerçek ve büyük değişiklere neden olacağını görmekten dolayı çok gururluyum"

Western Union, PASS projesiyle, 1 milyon eğitim gününün UNICEF aracılığıyla ulaştırılmasını hedefliyor. Bu proje, Western Union'ın 2012 Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda duyurulan "Daha İyisi için Eğitim" adlı ana destek programının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bugüne kadar Jamaika, Nijerya ve Türkiye'de sahada UNICEF'e fon desteği sağlandı. Brezilya, Senegal, Nijerya, Fas ve Çin'de de Türkiye gibi bu yıl içinde projenin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Western Union, Türkiye'deki Unicef Eğitim Projesi'ni Roberto Carlos'la Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement