Yağlı Güreş Dünyaya Açılıyor - Son Dakika
Spor

Yağlı Güreş Dünyaya Açılıyor

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği üyeleri ve Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı makamında ziyaret etti.

20.12.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği üyeleri ve Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı makamında ziyaret etti.

TGF'den yapılan açıklamaya göre ziyarette, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karasi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Döşemealtı Belediye Meclis Üyesi Ramazan Bahşi ve TGF Başkanı Musa Aydın yer aldı. Görüşmede ata sporu yağlı güreş ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Bak, Türk güreşinin son yıllarda ciddi bir yükseliş içinde olduğuna işaret ederek, "Türk güreşi her geçen yıl üstüne koyarak başarılarını artırıyor. Son olimpiyatların en başarılı branşı durumundaki güreş, bu seneyi de rekorlarla kapattı. Federasyon Başkanı Musa Aydın ve ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bak, minder güreşinin yanı sıra yağlı güreşi de çok önemsediklerinin altını çizerek şöyle devam etti:

"Yağlı güreş bu ülkede yüzyıllardır yapılıyor. Bizim ata sporumuz. Bu spora çok daha fazla sahip çıkmamız lazım. Sizleri bu özverili çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum. Bizim yapabileceğimiz ne varsa bu konuda her zaman desteğe hazır olduğumuzu bilmenizi isterim."

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğinin de başkanı olan Zekai Kafaoğlu ise yağlı güreşin daha profesyonelce yapılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

"Tek bir amacımız var, ata yadigarı yağlı güreşi ülkemizin her bölgesinde ve hatta yurt dışında çok daha yaygın hale getirmek." ifadesini kullanan Kafaoğlu, "Bu konuda Türkiye Güreş Federasyonu ile tam bir uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlerleyen süreçte ülkemizin her köşesinde çok iyi organizasyonların altına imza atacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Heyet, daha sonra yeni binasına taşınan TGF'nin başkanı Musa Aydın'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Burada yapılan sohbette de TGF ile Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği arasındaki iş birliği görüşüldü.

Aydın, ata yadigarı yağlı güreşi daha iyi noktaya getirmek için birlikle iyi bir çalışma içerisinde olduklarına işaret ederek şunları kaydetti:

"Yağlı güreşler birçok yerde yapılıyor. Ama bizim amacımız Türkiye'nin her bölgesinde ve daha modern bir şekilde organizasyonlar yapmak. Sadece ülkemizde değil, başta Balkanlar olmak üzere tüm dünyaya yağlı güreşi tanıtmak bizim asli görevimiz. En son yaptığımız Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nın finalini yağlı güreşlerle birleştirip tüm dünyaya bu sporu tanıtmak için önemli adımlar attık. Bu ve benzeri çalışmalarımız sürecek."

Öte yandan 5, 6 ve 7 Ocak'ta, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve TGF, Antalya'da kurultay düzenleyecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yağlı Güreş Dünyaya Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement