Yerel Seçimleri Doğru - Son Dakika
Politika

Yerel Seçimleri Doğru

Yerel Seçimleri Doğru

CHP'de Buca Belediye Başkanlığı için Levent Piriştina'nın aday gösterilmesi üzerine diğer 10 aday adayı yaptıkları ortak açıklamayla karar tepki gösterdi Partisinin yeniden aday göstermediği Buca Belediye Başkanı Tatı'ya diğer partilerden adaylık teklifi yapıldı.

10.02.2014 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de İzmir'in buca ilçesinde belediye başkanlığı için Levent Piriştina'nın aday gösterilmesi diğer aday adayları tarafından tepkiyle karşılandı.

CHP'den Buca Belediye Başkan aday adayı olan Levent Köstem, Oktay Gökdemir, Necati İmam, Filiz Yaşar, Ali Hıdır Uludağ, Güngör Kaya, Öner Osmanoğulları, Mehmet Süne, Zekiye Seda Sönmez ve Necip Baday da yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Buca Belediye Başkanlığına aday gösterilen Piriştina'nın, CHP Buca ilçe örgütüyle ilişkisi olmayan ve Buca seçmen tabanına tamamen yabancı bir isim olduğunu savunarak, şu görüşleri ifade etti:

"Bizler atanan bu adayla 30 Mart 2014 günü yapılacak yerel seçimlerde başarı kazanılmayacağı düşüncesindeyiz. Bu nedenle CHP Buca Belediye Başkan adayının Buca'nın toplumsal ve sosyolojik dinamikleri göz önüne alınarak yeniden belirlenmesini talep ediyoruz. Bu bildiriye imza atan CHP Buca Belediye Başkan adayları olarak aramızdan hangi aday adayı arkadaşımız atanırsa kendisine destek olacağımızı saygılarımızla kamuoyuna duyururuz."

Bu arada, CHP Parti Meclisi'nin Buca Belediye Başkanlığı görevine Levent Piriştina'yı aday göstermesi üzerine, yaklaşık 500 kişi Buca İlçe Başkanlığı önünde protestoda bulundu.

Atamayla aday belirlenmesinin yanlış bir karar olduğunu dile getiren partililer, CHP yönetiminde kararlarını göztden geçirmesini talep etti.

Tatı'ya başka partilerden adaylık teklifi

Öte yandan yeniden aday gösterilmeyen CHP'li mevcut Buca Belediye Başkanı Encan Tatı'ya, İşçi Partisi ve Demokrat Parti'nin adaylık teklifinde bulunduğu bildirildi.

Buca Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İşçi Partisi İl Başkanı Hasan Ali Kızılırmak, Demokrat Partisi Buca İlçe Başkanı Hasan Enet, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Buca Başkanı Münevver Güleç, İşçi Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Ramazan Çalışkan ile TGB yöneticileri Tatı'yı makamında ziyaret ederek, kendisine, iki partinin destek vereceği "milli merkez adayı olması" teklifinde bulundu.

Tatı, yapılan teklif üzerine 39 yıl aradan sonra Buca'da seçilen ilk CHP'li belediye başkanı olduğunu belirterek, kendisi için tek hedefin AK Parti iktidarı ile mücade etmek olduğunu söyledi.

DSP'den de aynı yönde teklif aldığını ve kararını yapacağı görüşmelerden sonra vereceğini dile getiren Tatı, " Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti, demokratik hukuk düzenini ve laikliği koruma gibi temel değerlerimizi hep gözettim. Bu değerler çerçevesinde mücadelemi sürdüreceğim" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yerel Seçimleri Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement