Yılmaz-öztürk Görüşmesinden Yatağan'a Müjdeli Haber - Son Dakika
Yerel

Yılmaz-öztürk Görüşmesinden Yatağan'a Müjdeli Haber

Yılmaz-öztürk Görüşmesinden Yatağan\'a Müjdeli Haber

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’nın Yatağan’da düzenlediği toplantıya katılan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile yaptıkları görüşmede, yapımı yarım kalan Yatağan Meslek Yüksek Okulu için ödenek sözü aldıklarını söyledi.

15.12.2015 11:05

AK Parti Muğla İl Başkanlığı'nın Yatağan'da düzenlediği toplantıya katılan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile yaptıkları görüşmede, yapımı yarım kalan Yatağan Meslek Yüksek Okulu için ödenek sözü aldıklarını söyledi.

AK Parti Muğla İl Başkanlığı'nın belediye başkanları ve ilçe başkanları toplantısı, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Sosyal Tesisleri'nde, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Başkanı İhsan Küreci, belediye başkanları ve ilçe başkanlarının katılımıyla düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Küreci, 1 Kasım Genel Seçimleri'nin ardından Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında kurulan 64. hükümetin açıkladığı eylem planı doğrultusunda, Muğla2daki seçim vaatlerini, milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla birlikte takip ettiklerini söyledi.

Küreci, il teşkilatlarının Muğla Valisi Amir Çiçek ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile birlikte Ankara'da bir takım görüşmeler gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Geçen hafta bir birlik ve beraberlik örneği göstererek valimiz, rektörümüz, milletvekillerimiz ve teşkilatımız, Ankara'da çok önemli görüşmelerde bulundu. Bir kısmına biz de katıldık. 13 ilçe başkanımız, 3 belediye başkanımız ve iki vekilimizle, sanki önümüzde çok önemli bir seçim varmış gibi çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Tam anlamıyla AK Parti'nin sloganı olan 'Durmak yok, yola devam'ı hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Problemlerin çözülmesindeki en önemli faktör, iş takibi

Ankara'da görüşmelerin olumlu şekilde sürdüğünü belirten Öztürk ise, Milas ve Bodrum devlet hastanelerinin proje çalışmalarının bittiğini, Marmaris devlet hastanesinin yer tesliminin yapıldığını ve 2B arazileriyle ilgili yaşanan sorunları takip ettiklerini anlattı.

Muğla'da 850 konuttan oluşan ikinci etap TOKİ'nin 15 Aralık'a kadar ihaleye çıkmış olacağının altını çizen Öztürk, şimdiden Muğla'da üçüncü etap TOKİ ve diğer ilçelerdeki TOKİ talepleriyle alakalı çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Problemlerin çözülmesindeki en önemli faktörün belediye başkanı ve ilçe başkanlarının konunun üzerine gitmesi olduğunu vurgulayan Öztürk, "TOKİ meselesinin il başkanı olduğum zamanlarda hep duydum. Ama baktım ki iş takiple alakalı. Karşımızda da konuya sahip ve duyarlı olan bir TOKİ başkanımız var. Muğla'da konut üretmek, özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılama noktasında, kararlı bir TOKİ başkanımız var. Bu nedenle onu orada görmekten de sevinçliyim" diye konuştu.

Öztürk, vali ve rektörle birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretler sırasında, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile de görüştüklerini belirterek, şunları söyledi: "Bu ziyaret çok önemli çünkü siz bunu bütçeye koyamazsanız, bazı şeyleri yapamıyorsunuz. Şimdi biz Fethiye'de bir ziraat fakültemiz var, Milas'ta bir veterinerlik fakültemiz var, Seydikemer'de bir yüksekokulumuz var. Yatağan'dakini de özellikle söyleyeyim, Yatağan Meslek Yüksek Okulu'nun meselesinin, Kalkınma Bakanımıza bizzat kendim anlattım. Yapımı yarım kalan bina çürümeye yüz tutmuş, bu hoş bir durum değil. Buna belediyenin çözüm üretmesine veya bunu sadece Yatağanlıların sırtına yükleme şansımız yok. Kalkınma Bakanlığımızın, üniversiteye bütçe ayırıp, bizim de burayı toparlamamız gerektiğini anlattık. Bakanımız da anlayışla karşıladı ve ek bütçede bir ödenek sözü verdi. Üniversiteye verilen bu söz, bizim ilçelerimize fayda getirecek."

Öztürk, Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, geçici bütçe kapsamında, Kavaklıdere'nin Menteşe Mahallesi, Menteşe'nin Kozağaç Mahallesi ve Fethiye'nin Nif Mahallesi'nde yapılacak olan göletlerin ihalesinin 15 gün içerisinde yapılacağını sözlerine ekledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yılmaz-öztürk Görüşmesinden Yatağan'a Müjdeli Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement