'Yol Haritası' için Öcalan'a Gittiler - Son Dakika
Güncel

'Yol Haritası' için Öcalan'a Gittiler

\'Yol Haritası\' için Öcalan\'a Gittiler

Öcalan'ın Avukatları Haftalardır Tartışılan PKK Elebaşısı Öcalan'ın Yol Haritasını Kamuoyuna Duyurmak için İmralı'ya Hareket Ettiler.

14.08.2009 11:20

Haftalardır Öcalan'ın PKK'nın ilk saldırısının yıl dönümü olan 15 Ağustos'ta yapacağı açıklamalar tartışılıyor. Öcalan'ın açıklamalarını avukatlarıyla yapacağı bilindiği için salı günü gözler Gemlik'teydi. Ancak avukatlar hava muhalefeti nedeniyle ancak bugün İmralı'ya gidebildi. Avukatların yarın duyurulacak açıklamayla dönmesi bekleniyor.

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 4 avukatı Gemlik'ten İmralı Adası'na gittiler.

Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve 15 Ağustos tarihinde "Yol Haritasını" açıklayacağını söyleyen Öcalan'ın savunmasını üstlenen avukatları Asya Ülker, Ömer Güneş, Serkan Akbaş ve Aydın Oruç bu sabah İmralı'ya gitmek üzere Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldiler.

Geçen Çarşamba günü hava muhalefeti nedeniyle İmralı'ya gidemeyen avukatlar, jandarmadaki kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından İmralı'ya gitmek üzere Gemport Limanı'na hareket ettiler. Avukatların Öcalan'a günlük gazeteler ve giyecek götürdükleri öğrenildi.

Abdullah Öcalan kaldığı özel tip cezaevinde avukatlarıyla açık görüşme yapıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Yol Haritası' için Öcalan'a Gittiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement