Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan Açıklaması

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan,

04.03.2011 15:53

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan,

"Cumhuriyet tarihinin en geniş affını getiriyoruz diyen siyasi iktidarın, aslında bir ganimet paylaşımı içinde olduğunu" öne sürdü.

Sadettin Tantan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kaynaklarının, kapasite imkanı ve yetişmiş insan gücünün 40 Türkiye'yi besleyeceğini belirterek, "Peki neden yoksuluz? Neden fakirleştirildik, yoksullaştırıldık?" sorularını sordu. Tantan devamla;

"siyasi tutsaklıktan, kimliksizlikten dolayı buna 'dur' deme zamanı gelmiştir. Çünkü, bugün maalesef parlamento Türk halkına hizmet edememektedir" diye konuştu.

Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhuriyet tarihinin en geniş affını getiriyoruz' diyen bir siyasi iktidar, aslında bir ganimet paylaşımı içerisinde. Türkiye soyulup soydurtuluyor. Kara para, yolsuzluk, kayıtdışı, kaçakçılık, fuhuş ve kumar ekonomisi bu ülke insanına kabul ettirildi."

Namuslu insanların birikimlerinin çökertildiğini savunan Tantan, "Bu ülkede namuslu yaşamanın suç olduğu ortaya konulmuştur. İktidara geldiği zaman bir sürü aflar çıkarmış, bu afların oluşumuna sebep teşkil eden altyapıları yapmadığı için

'Cumhuriyet tarihinin en büyük affını getiriyoruz' demek mecburiyetinde kalmıştır. Kendi dönemini aslında affettirmiştir" dedi.

Hakkari Yüksekova'da polis ekibine yapılan saldırıya da değinen Tantan, "bu olayın yüreklerini sızlattığını, orada Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin linç edildiğini" söyledi.

Ortadoğu'daki gelişmelere de dikkati çeken Tantan, "Amerika Libya'daki kaosu bahane ederek Afrika'ya el koymak istiyor. Bağımsızlık savaşı vermiş bir milletin evlatları Türkiye Cumhuriyeti devleti ve siyaseti asla maşa ve taşeron olamaz. Geçmişte Türk milletinin hakimiyet alanı içerisinde olan bu insanlara yardım etme görevi bizim asli görevimizdir. Ama bunu ifa ederken asla emperyal güçlerin maşası olamayız" dedi.

-NEDİM ŞENER'İN GÖZALTINA ALINMASI-

Sadettin Tantan, Gazeteci Nedim Şener'in gözaltına alınması ile ilgili ise şöyle konuştu:

"Nedim Şener'i çok eskiden beri tanırım. Çok kimlikli ve bugün Türkiye'nin ihtiyacı olan, karakterli, gerçekleri arayan, araştıran bir gazeteci. Onun neden gözaltına alındığını hala tahmin edemiyorum. Bugün Türkiye'nin bu tip kimlikli, karakterli, araştıran, halkını bilinçlendiren gazetecilere ihtiyacı var. Onları sahiplenmemiz gerekli. Artık, namuslu insanların bir araya gelme ihtiyacı hasıl olmuştur.

Artık bir savaş vardır ki bu savaşın adı bir namus, onur, hasiyet savaşıdır. Bu savaşı bu milletin evlatları kazanmak mecburiyetindedir ve biz bunu başaracağız. Buradan sesleniyorum; halkımız son derece cesur olsun. Hiçbir şeye kapılmasın. Halk kendi kendini sokakta birleştirsin, halk kendine sahip çıksın, halk bu seçimde kendine oy versin."

Tantan, basın toplantısının ardından partisinin il Başkanlığının yeni binasının açılışını yaptı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement