Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Zafer Bayramı'na Doğru

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

29.08.2018 12:27

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gümrükçüoğlu mesajında, 30 Ağustos zaferinin, milletin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanı olduğunu belirtti.

Bu zaferin, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön verdiğini de işaret eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Emperyalistlere karşı istiklal savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur. Türkiye, tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir. FETÖ, DEAŞ, PKK, PYD gibi eli kanlı terör örgütlerine karşı hukuk, adalet ve demokrasiden taviz vermeden sürdürdüğümüz amansız mücadele, bu konudaki hassasiyetimizin en bariz örneğidir. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki bu mücadelesiyle hem kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamakta hem de küresel güvenliğe ciddi katkıda bulunmaktadır. "

Gümrükçüoğlu, Türkiye'nin ileriki dönemde de bekasına yönelen tehditleri etkisiz hale getirmeye devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kapasiteye sahiptir. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."

Ortahisar Belediye Başkanı Genç

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de İstiklal Savaşı'nı zaferle nihayete erdiren 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığını da işaret eden Genç, şunları kaydetti:

"Türk milleti ve Türk ordusu vatanımızı işgal eden düşman kuvvetlerine karşı tarihte çok az örneğine rastlanan kahramanlık mücadelesi vermiştir. Bundan 96 yıl önce yurdumuzu işgal edenler, bugün de aynı duygularla vatanımızı bölmeye, yıkmaya çalışmaları karşısında İstiklal Savaşı'mızın hissiyat ve duygularıyla mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Bu vesilelerle 30 Ağustos'ta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde düşman askerlerine vatanımızı çiğnetmeyen kahraman askerlerimizi, şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz."

Trabzon Barosu Başkanı Suiçmez

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez de mesajında, 30 Ağustos'un önemine dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"30 Ağustos 1922 tarihli zafer sadece Türk tarihi için önemli bir dönüm noktası olmamış, ezilen, sömürülen, emperyalizm tarafından zincire vurulan bütün uluslar için sömürgeciliğe karşı çıkmaları, özgürlük ve bağımsızlık için kararlı bir mücadeleye girmeleri için de bir başlangıç olmuştur."

Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık duygularının ne kadar güçlü olduğunun bu zaferle dünyaya gösterildiğini dile getiren Suiçmez, bu destanı yazan Büyük Önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla andıklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement