Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'dan Taşeron İşçilere Destek - Son Dakika
Yerel

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'dan Taşeron İşçilere Destek

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın\'dan Taşeron İşçilere Destek

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Taşeron işçilerin geleceği başkanın iki dudağının arasında.

18.11.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Taşeron işçilerin geleceği başkanın iki dudağının arasında. Böyle saçma sapan iş olur mu? Memur kafasına göre takılır. Artık memurun vicdanına kalmış. Taşeron ise yöneticinin vicdanına göre. Böyle yanlış bir yapı" dedi.

Kent yaşamında kent vizyonunun geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ilkelerini hayata geçirmeyi hedefleyen ve bu hedefe yönelik çalışmalarda bulunan Zeytinburnu Kent Konseyi, 16'ncı Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Kazlıçeşme Kültür Merkezi Akdeniz Salonu'nda düzenlenen toplantıya Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Genel Kurul Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri'nin temsilcilerinin yanı sıra birçok öğrenci ve vatandaş katıldı.

Kazlıçeşme Kültür Merkezi'ndeki toplantının protokol konuşmasını Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban yaptı. Ardından, Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nun "Yaşlılar Meclisi" kurulması ve Engelliler Meclisi'nin "Lise Buluşmaları" projesine yönelik gerçekleştirilen sunum ve öneriler, katılım gösteren kişiler tarafından oylanarak kabul edildi.

"İŞÇİ MEMUR AYRIMININ TÜRKİYE'DE KALKMASI LAZIM"

İşçi memur ve taşeron sözleşmeli çalışanların ayrımını doğru bulmadığını dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın yaptığı konuşmada, "Hayatta yaşamın garantisi yok, devlet memuru olduğun zaman her şey garanti. Çalışmasa dahi işine son veremezler, böyle bir şey var. Hem kendime söylüyorum, hem mensubu bulunduğum partiye, hükümetimize, parlamentoya söylüyorum. Bu konuda duyarlılık oluşturmamız lazım. Taşeron işçilerin geleceği başkanın iki dudağının arasında. Böyle saçma sapan iş olur mu? Memur kafasına göre takılır. Artık memurun vicdanına kalmış. Taşeron ise yöneticinin vicdanına göre. Böyle yanlış bir yapı. 667 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre çalışanlar arkadaşlarımıza söylüyorum, olmaz yanlış bir uygulama. Toplum olarak ses vermemiz lazım. İşçi memur ayrımının Türkiye'de kalkması lazım" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'dan Taşeron İşçilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement