ZUBİZU Sanat Buluşmaları Ünlü Sanatçı Seçkin Pirim'i Ağırladı - Son Dakika
Güncel

ZUBİZU Sanat Buluşmaları Ünlü Sanatçı Seçkin Pirim'i Ağırladı

"Sanatçının Uluslararası Kariyer Serüveni" ekseninde gerçekleşen söyleşiye cemiyet ve iş hayatının ünlü isimleri katılım gösterdi.

20.09.2017 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanat dünyasının gündemindeki konuları, sanatçı konuklarıyla ele alan ZUBİZU Sanat Buluşmaları Sabiha Kurtulmuş moderatorlüğünde; önceki gün JLL Türkiye ve Aston Martin Residences Miami'nin sponsorluğunda gerçekleşen serisinde çağdaş heykel alanının önde gelen sanatçılarından Seçkin Pirim'i ağırladı.

ZUBİZU tarafından düzenlenen Sanat Buluşmaları'nın dördüncüsü önceki gün Aston Martin Residences Miami sponsorluğunda Capricorn İstanbul'da gerçekleştirildi. Eserleri, Türk ve yabancı sanatseverler tarafından ilgiyle takip edilen, çağdaş heykel alanının önde gelen sanatçılarından Seçkin Pirim keyifli söyleşisi ile konuklarla buluştu.

ZUBİZU Sanat Buluşmaları'na aralarında Mehmet Hotiç, Levent Kızıl, Zerrin- Zafer Yıldırım, Önder Öztarhan, Kaan Boyner, Emin Hiltay, Erdil Yaşaroğlu, Mehmet Başer, Meir Dalva, Cem Dalva, Maide- Emre Kurttepeli, Ayşegül Hotiç, Nafiz Karadere, Şeli-Alber Elvaşvili, Dicle-Nuri Öztaşkın, Canan Pak, Cengiz Yatağan, Dilara-Selin Tahincioğlu, İdil Lüleci, Gökçe Meriçten, Ali Gursoy, Sinan Kurtoğlu, Gülden-Cüneyt Türktan, Hale Haifawi, Mine Taş, Seda Kohen, Kubilay Polat, Mehmet Ali- Selma Yerdel, Özlem-Naim Gençoğlu, Selvin-Uğural Gafuroğlu, Hakan Çiftçi, Zeynep Ökmen Gafuroğlu, Onur Irmak ve Demet Çiftçi'nin olduğu ünlü isimler katılım gösterdi.

JLL Türkiye ve Aston Martin Residences Miami'ye etkinliğe verdiği destekten dolayı teşekkür eden Doğuş Müşteri Sistemleri CEO'su Hakan Kaplan açılış konuşmasında "Doğuş Grubu çatısı altında olmak bizim için sanata her zaman destek vermek demek. Bu nedenle değerli sanatçılarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ZUBİZU Sanat Buluşmaları bizler için büyük bir önem taşıyor. Topluma örnek olmaya çalışan bir vizyonla hareket ederek sanat buluşmalarımızı hayata geçiriyoruz." dedi

JLL Türkiye'nin Konut Direktörü Gün Gökkaya "Sınırların giderek keskinliğini yitirdiği bir dünyada, Aston Martin Miami Residences projesinde olduğu gibi Türk yatırımcıları uluslararası metropollerde doğru yatırımlarla bir araya getiriyoruz. Ülkemizde üretilen sanatın uluslararası alanda tanıtılması açısından önemli aşamalar kaydetmiş Seçkin Pirim gibi bir sanatçıyla böyle bir gecede buluşmaktan mutluluk duyduk." dedi

Moderatörlüğünü MERKUR Galeri Kurucusu ve sanat danışmanı Sabiha Kurtulmuş'un üstlendiği söyleşide; Seçkin Pirim uluslararası kariyer yolculuğuyla ilgili deneyimlerini davetlilerle paylaştı.

SANATTAN BAŞKA BİR İŞ BİLMİYORUM

Dünyaya açılmanın, sanatı paylaşma ihtiyacından doğan bir süreç olduğunu söyleyen Seçkin Pirim konuşmasında; "Ben hayatım boyunca sanat yaptım, en iyi ve tek yaptığım iş bu olduğu için başka bir şey yapmayı bilmiyorum. Haftanın 7 günü çalışarak sanatıma büyük emek veriyorum. Emek vermek dünyaya açılmanın da bir parçası. Dünyaya açılmak çok çalışıp, sanatını daha ileriye nasıl taşırım sorusunu sormakla başlıyor. Bu noktada galericilerin verdiği destek ve doğru yerde doğru sergiye yönlendirmeleri çok önemli. Benim için maddiyat her zaman ikinci planda yer alıyor. Sanatçı yalnızca sanat yapmalı, işin maddi tarafı ile ilgilenmek sanatçının ilgi alanında olmamalı. Sanatın insanları ortak noktada buluşturduğunu söyleyen Pirim "Benim hayalim yaptığım işi dünyayla paylaşmak. Ben hayatıma insan katmayı çok seviyorum. Çıktığımda yolda yanımda olan koleksiyoner ve galericilerin de benimle aynı heyecanı taşıması çok önemli" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ZUBİZU Sanat Buluşmaları Ünlü Sanatçı Seçkin Pirim'i Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement