"4. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı" - Son Dakika
Kültür Sanat

"4. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı"

"4. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı"

Yurtdışından şairlerin de katıldığı etkinlikte, Türkçe, Arapça ve Kürtçe şiirler okundu

22.09.2013 00:44

Şanlıurfa'da gerçekleştirilen "4. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı" etkinliğinde Türkçe, Arapça ve Kürtçe şiirler okundu.

Anadolu Yazarlar Birliği ve Şanlıurfa Belediyesi tarafından bu yıl Balıklıgöl Amfi Tiyatro'da 4'ncüsü düzenlenen etkinlik, şair Niyazi Gedik'in Türkçe okuduğu şiirlerle başladı.

Türkiye'nin farklı kentlerinden aralarında Ahmet Doğru, Ali Ural, Ayşe Sevim, Bestami Yazgın'ın da bulunduğu şairlerle Suriye, Irak ve Makedonya'dan katılan toplam 21 şair etkinlikte çeşitli eserler seslendirdi.

Türkiye'den katılan şairlerin Türkçe şiirler okuduğu etkinliğe, Kuzey Irak'tan katılan şair Said İbrahim Kürtçe şiir okudu.

Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan 9 yaşındaki Feyruz el Abdullah ise "Esed'i İndirmeye Yemin Ettik" adlı şiirini Arapça seslendirdi. Türkçe tercüme edilen şiir, katılımcılardan alkış aldı.

Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Nejdet Karasevda, yaptığı konuşmada, etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünyanın çeşitli yerlerinde mazlum insanların öldürülmesinden derin üzüntü duyduklarını ifade eden Karasevda, " Mısır, Suriye, Filistin'de binlerce insanın kimyasal silahlar ile katledilmesi maalesef artık çağ sürgünü olan gönlümüzü titretmiyor. Artık İslam coğrafyasında akan kanın bir an önce durmasını arzu ediyoruz" dedi.

Yaklaşık 3 saat süren etkinliğin sonunda şairlere plaket verildi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat '4. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement