Benim Çocuğum'dan Karadeniz Turu! - Son Dakika
Kültür Sanat

Benim Çocuğum'dan Karadeniz Turu!

Benim Çocuğum\'dan Karadeniz Turu!

Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan bir grup anne babanın hikayelerini konu alan Benim Çocuğum belgeseli Sinop, Samsun, Giresun ve Trabzon'da gösterilecek.

09.12.2013 16:10

11 Aralık'ta başlayan gösterimler 15 Aralık'ta son bulacak.

3. AB İnsan Hakları Film Günleri'nin açılışı, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde, Benim Çocuğum filmi ile yapılacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Sinop ve Diyarbakır'da düzenlenecek film günleri kapsamında insan hakları temalı filmler belirlenen sinema salonlarında ücretsiz izlenebilecek. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından AB Üyesi Ülke Temsilcilikleri ve kültür merkezlerinin işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, 8 ili kapsayacak. 10 gün sürecek festivalde AB üyesi ülkelerden 20'den fazla film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

3. AB İnsan Hakları Film Günleri'nin açılışı, 10 Aralık Salı günü, saat 19.00'da, Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda yönetmenliğini Can Candan'ın yaptığı, çocukları LGBT olan ebeveynlerin bireysel deneyimlerini paylaştıkları Benim Çocuğum ile yapılacak. Açılış filminin ardından film ekibi ve aileler seyircilerle bir araya gelerek soruları yanıtlayacak. Film festival kapsamında Sinop ve Trabzon'da da gösterilecek. Sinop'taki gösterim 11 Aralık Çarşamba günü, saat 19:00'da Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde, Trabzon'daki gösterim ise 15 Aralık Pazar günü, saat 21:00'de Lara Sineması'nda yapılacak.

Muhafazakâr, homofobik, transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan yedi ebeveynin deneyimlerinin aktarıldığı filmin Karadeniz'deki gösterimleri festivalle sınırlı kalmayacak. Film ayrıca 14 Aralık Cumartesi günü, saat 13:00'de, Samsun Gazi Sahnesi'nde, 15 Aralık Pazar günü de saat 14:00'de, Giresun Vahit Sütlaş Sahnesi'nde izlenebilecek. Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması En İyi Belgesel Seyirci Ödülü, Selanik Uluslararası LGBTQ Film Festivali En İyi Film Ödülü ve 3. Filmamed Belgesel Film Festivali Jüri Özel Ödülü'ne sahip olan film, vizyon, forumlar, üniversite gösterimleri ve festivaller sayesinde bugüne kadar 13 binin üzerinde seyirciye ulaştı. Filmin DVD'si ise bu hafta Mephisto, D&R, İdefix, Hepsiburada.com'da satışa sunulacak.

VİYANA'DA BİLETLER TÜKENDİ

Sadece yurtiçinde değil yurtdışında da ilgiyle izlenen Benim Çocuğum, 08 Aralık Pazar günü Viyana'nın ikinci büyük film festivali olan Uluslararası İnsan Hakları Film Festivali (This Human World) kapsamında gösterildi. Viyana'nın şehir merkezinde bulunan Top Kino Sineması'nda yapılan gösterim öncesi biletler tükendi. Kahkahalar ve gözyaşları eşliğinde izlenen filmin ardından Avusturya Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Alev Korun'un modere ettiği bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide yönetmen Can Candan ve LİSTAG Aile Grubu'ndan Günseli Dum izleyicilerden gelen soruları yanıtladı. 09 Aralık Pazartesi günü, Schikaneder Sineması'nda festival kapsamında yapılacak olan ikinci Viyana gösterimine de ilginin yoğun olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Benim Çocuğum'dan Karadeniz Turu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement