Emre Aydın Side'de! - Son Dakika
Kültür Sanat

Emre Aydın Side'de!

Emre Aydın Side\'de!

Emre Aydın; Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, 14 Ağustos, Apollon Tapınağı'nda konser verecek.

11.08.2011 11:28  Güncelleme: 11:30

"Hareket Vakti" adlı eser dışında tüm söz ve müziklerin kendisine ait olduğu "Afili Yalnızlık" adlı albümüyle büyük beğeni toplayan Emre Aydın; 2006 yılında, "Yılın En İyi Rock Müzik Sanatçısı", "Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı", "Yılın En İyi Parçası", "Yılın En İyi Albümü", "Yılın En İyi Video Klibi" ödüllerinin de aralarında bulunduğu 50'ye yakın ödül aldı. Sanatçı; 2008 yılında her yıl MTV tarafından düzenlenen Avrupa Müzik Ödülleri'nde (EMA) Türkiye'nin En İyi Sanatçısı" ödülü ile Liverpool'da yapılan finalde 21 ülkenin birincisini geride bırakarak "Avrupa'nın En İyi Sanatçısı" ödülüne layık görüldü ve Türkiye' de bir ilki gerçekleştirdi.

2010 yılında, Sony Music bünyesinde yeni albümü "Kağıt Evler"i, İsveç'te Kelly Clarkson, Eagle Eye Cherry, Sinead O'Connor, Santana gibi dünyaca ünlü sanatçıların da albüm kayıtlarının yapıldığı Mr. Radar Music Stüdyoları'nda, Mats Valentin prodüktörlüğünde hazırladı. Cemali'nin "Duymak İstiyorum" adlı eseri hariç yine tüm söz ve bestelerin Aydın'a ait olduğu "Kağıt Evler" albümünün çıkışıyla birlikte, Emre Aydın, 14 Nisan'dan itibaren gerçekleştirdiği konser turnesi kapsamında dinleyicileriyle bir araya geldi. Aydın, turnesinin ardından, iki albümünden eserlerin yer aldığı konser programıyla, Side izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Side Belediyesi tarafından, 2001 yılından itibaren düzenlenen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; kültür-sanatı, tarih ve turizmle bütünleştirerek sanatı, sanatçıyı, yaz mevsiminde Side'de ve çevresinde buluşan yüz binlerce insana sunmak, Side'yi dünyaya Side Festivali aracılığıyla da tanıtmayı amaçlıyor.

2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin; bu yıl 23 Temmuz-17 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşen programında, tamamı ücretsiz olarak izlenebilecek 15 etkinlik yer alıyor. Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yer alan konser ve gösteriler; doğal açıkhava sahneleri Antik Side Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nın görkemli atmosferinde gerçekleşiyor.

Emre Aydın konseri; 14 Ağustos 2011, Pazar akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ücretsiz olarak sanatseverlere sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Emre Aydın Side'de! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement