Gazzeli Çocuklar Barışı Resmetti - Son Dakika
Kültür Sanat

Gazzeli Çocuklar Barışı Resmetti

Gazzeli Çocuklar Barışı Resmetti

Gazze'de Düzenlenen "Bu Benim Dünyam" Konu Başlıklı Resim Yarışmasında 500 Gazzeli Öğrenci, Nasıl Bir Dünyada Yaşamak İstediklerini Resmettiler.

23.03.2011 21:15  Güncelleme: 00:28

Filistin Eğitim Bakanlığı ile İnsani Yardım Vakfı İHH'nın ortaklaşa Gazze'de düzenlediği "Bu Benim Dünyam" konu başlıklı resim yarışmasında 500 Gazzeli öğrenci, nasıl bir dünyada yaşamak istediklerini resmettiler. Dereceye giren ve Türkiye gezisi ile ödüllendirilen 10 Gazzeli öğrenciden 6'sı Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'yu makamında ziyaret etti. Göksu, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kurulduğu günden bu yana savaş, doğal afet ve yoksulluk yaşanan bölgelerdeki yetim ve korumasız çocuklara yönelik çalışmalarına öncelik veren İnsani Yardım Vakfı İHH tarafından Gazze'de yaşayan öğrencilere yönelik bir resim yarışması düzenlendi. Filistin Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen ve "Bu Benim Dünyam" başlığını taşıyan resim yarışmasına farklı yaş gruplarından toplam 500 çocuk katıldı. Doğduklarından beri ateş ve barutun içinde, sürekli ölüm korkusunu yaşayan minik yürekler, kendi duygu ve hisleriyle nasıl bir dünyada yaşamak istediklerini resmettiler. Öğrencilerin tamamının, resimlerinde "Savaşsız bir dünya"yı çizdikleri görüldü.

"Ödül Türkiye gezisi"

Yarışmada dereceye giren 10 öğrencinin ödüllerinden birisi de Türkiye gezisi oldu. Ankara'dan sonra İstanbul'a gelip şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını gezen şampiyon öğrenciler Esenler'i de ziyaret ettiler. 4'ü Ankara'da kalan öğrencilerden 6'sını makamında ağırlayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Öğrenciler tek tek kendilerini tanıttılar ve neyi resmetmeye çalıştıklarını anlattılar. 9 yaşındaki Nur Saad, yaptığı resimde oyuncağını elinde tutan bir çocuğun üzerinden İsrail savaş uçağı geçerken nasıl korktuğunu ve ne hissettiğini çizmeye çalıştığını söyledi.

16 yaşındaki Salva Masib ise Türkiye'ye geldiğinde insanların kendilerine sarılışını, fotoğraf çektirmek istemelerini ve ağlamaları karşısında çok duygulandığını belirterek, "Şimdi nasıl aynı duyguları paylaşan insanlar olduğumuzu daha iyi anladım" dedi. Resminde Türkiye'yi ve Türk halkını çizmeye çalıştığını söyleyen Dua El Ferra ise, "Resmettiğim ile burada bulduğum Türkiye ve Türk insanı aynı. Burada kendimi gurbette hissetmedim" şeklinde konuştu.

"Savaşsız dünyayı gördük"

"Kısa süreliğine de olsa, bombasız, kurşunsuz ve savaşsız bir dünyayı bize yaşattığınız için size teşekkür ediyorum" diyen Fethiye Derdan'ın sözleri ziyarette hazır bulunanları oldukça duygulandırdı.

9 yaşındaki Bisan Sagga adlı öğrenci de, eserinde savaşta evi yıkılan bir çocuğun yaşama ümidini yitirmeyen duygularını çizmeye çalıştığını anlattı. 15 yaşındaki Muhammed Beşir Salih, çizdikleri resimlerle duygularını ifade etmelerine imkan veren herkese teşekkür ettikten sonra, "Resimlerimizde dünyaya barışın hakim olmasını dile getirdik" dedi.

"Yeniden hatırlattınız"

Öğrencilerin konuşmalarından sonra duygularını dile getiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bizlere Gazze'yi yeniden hatırlattığınız için teşekkür ediyorum. Konuşmalarınızdan ve resimlerinizden anlaşılıyor ki, Gazze'yi resmetmişsiniz. Ümit ediyoruz, sizin bu resmettiğinizi tüm dünya iyi anlar. İnşallah yukarıdan savaş uçaklarının geçmediği Gazze'yi birlikte kuracağız. Nasıl Başbakanımız her fırsatta Gazze acısını dile getiriyorsa, bizler de Gazze'nin acısını yüreğinde hisseden insanlarız" dedi.

"Biz de Gazze resimleri yapalım"

Gazzeli öğrencilerle Esenlerli öğrencileri buluşturabileceklerini ve ESGEV'ler başta olmak üzere çeşitli ortamlarda birlikte çalışma yapabileceklerini anlatan Göksu, "Sizlerin resimlerini Esenler'de sergileyelim. Sizler hislerinizi Esenlerli çocuklara, Esenlerli çocuklar da kendi dünyalarını sizlere anlatsın. Çok iyi bir etkileşim olacağına inanıyorum. Gazze ile ilgili biz de bir resim yarışması düzenleyelim. Dereceye girenleri biz de Gazze'ye götürelim, orada sergileyelim. Esenler de yüreği Gazze acısıyla dolu insanların bulunduğu bir yer. Ancak, şunu unutmayın ki, her zaman burada kardeşleriniz var, yalnız değilsiniz" dedi.

"Bizim Başbakanımız gibi"

Ziyarette hazır bulunan Filistin Eğitim Bakanlığı Kültür Faaliyetleri Bölüm Başkanı Hüda Cadalla da, özellikle Davas'tan sonra Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kendi başbakanları gibi kabul ettiklerini belirterek, "Hiçbir Arap lider bizi haklarımızı onun gibi savunmuyor. Her zaman, her yerde Filistin davasını gündeme getiriyor.

Mavi Marmara olayına kadar Türk halkının yaptığı yardımlarını takdir ediyorduk. Bu yardımların sadece maddi olduğunu sanıyorduk. Ancak, Mavi Marmara katliamından sonra Türk halkının bizler için canlarını da ortaya koyduğunu gördük. Mavi Marmara'dakiler belki Gazze'ye maddi olarak gelemediler ama ruhen geldiler, biz onları sahillerde karşıladık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, misafir öğrencilere spor ayakkabısı, eşofman gibi malzemelerle dolu spor çantası ile çeşitli giyeceklerden oluşan bir hediye paketi verdi. İlk okullar arası kategoride ikinci olan Nur Saad resmini Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'ya hediye etti. Resimlerini Ankara'da sergileyen Gazzeli öğrenciler, 26 Mart 2011 Cumartesi günü de Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde sergileyecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Gazzeli Çocuklar Barışı Resmetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement