Mübadillerin Hayatı Bir Mübadilin Kaleminden Beyaz Perdeye Aktarıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Mübadillerin Hayatı Bir Mübadilin Kaleminden Beyaz Perdeye Aktarıldı

Mübadillerin Hayatı Bir Mübadilin Kaleminden Beyaz Perdeye Aktarıldı

ÜÇÜNCÜ kuşak mübadil olan Nurdan Tümbek Tekeoğlu'nun mübadillerin hayatlarından esinlenerek senaryosunu yazdığı 'İki Yaka Yarım Aşk' filminin galası Pera Müzesi'nde gerçekleşti.

08.12.2017 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜÇÜNCÜ kuşak mübadil olan Nurdan Tümbek Tekeoğlu'nun mübadillerin hayatlarından esinlenerek senaryosunu yazdığı 'İki Yaka Yarım Aşk' filminin galası Pera Müzesi'nde gerçekleşti. Başrollerini Selda Alkor, Sezai Aydın, Deniz Doğa Tegün'ün paylaştığı film büyük beğeni topladı.

16. Uluslararası Dhaka Film Festivali kadın filmleri kategorisinde yarışacak 'İki Yaka Yarım Aşk' filminin galası Pera Müzesi'nde gerçekleşti. Üçüncü kuşak mübadil olan Nurdan Tümbek Tekeoğlu'nun mübadillerin hayatlarından esinlenerek senaryosunu kaleme aldığı ve ilk yönetmenlik deneyimini gerçekleştirdiği filmi çoğunluğunu mübadillerin oluşturduğu 300 kişi seyretti. Filmin başrollerini ise Selda Alkor, Sezai Aydın, Deniz Doğa Tegün, Zafer Kayaokay, Aylin Kumbaracıoğlu, Yağmur Damcıoğlu, Selin Üşar ve İbrahim Raci Öksüz'ün paylaştı. Film gösterimi öncesi TRT sanatçısı İbrahim Can sevilen Rumeli türkülerini seslendirdi.

Filme, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun Belediyesi, Karaburun Kaymakamlığı, Rumelisiad, Ruyiad, Lozan Mübadilleri Derneği, İzmir Devlet Tiyatrosu destek verdi. 54. Antalya Film Festivali ve 20. Randevu İstanbul Film Festivali seçkisine alınan ve 5. Antakya Film Festivali Kısa Film Finalisti ve 16. Uluslararası Dhaka Film Festivali kadın filmleri alanında yarışacak olan film, 12 Aralık Salı günü 5. Antakya Film Festivali kapsamında Samandağ'da, 28 Aralık Perşembe günü İstanbul Cezayir'de, 30 Ocak Salı günü Barış Manço Kültür Merkezi ve İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde 12 Şubat Pazartesi günü ise Bursa'da gösterilecek.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Mübadillerin Hayatı Bir Mübadilin Kaleminden Beyaz Perdeye Aktarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement