Tiyatro Festivali'nden Görkemli Final - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatro Festivali'nden Görkemli Final

Tiyatro Festivali\'nden Görkemli Final

Adana'da Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları işbirliği ile bu yıl 15'incisi düzenlenen 'Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali', görkemli bir törenle sona erdi.

30.04.2013 22:26  Güncelleme: 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları işbirliği ile bu yıl 15'incisi düzenlenen 'Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali', görkemli bir törenle sona erdi.

Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın emaneti olarak gelenekselleşen ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde başlayan festivalin kapanışında Hollandalı Closed Act Topluluğu'nun sunduğu 'İstila' adlı sokak gösterisi, büyük beğeni topladı. Bu yıl 7'si yabancı ve 16'sı yerli toplam 23 tiyatro topluluğunun, 23 ayrı gösteriyi Adana ve İstanbul'da sahnelediği festivalin kapanışında sokak gösterisi sunan Hollandalı Closed Act Topluluğu'nu binlerce Adanalı izledi. Atatürk Caddesi'nden Uğur Mumcu Meydanı'na dek meşalelerle yürüyen topluluk üyeleri, zaman zaman vatandaşların arasına karışarak heyecanı arttırdı. Uğur Mumcu Meydanı'nda ise devasa boyutlardaki dinazor kostümleriyle coşkulu bir gösteri sunan topluluk üyeleri, gösterinin sonunda dakikalarca alkışlandı.

ÇOK SAYIDA GÖSTERİ YAPILDI

İtalyan Studio Festi Grubu'nun Seyhan Nehri üzerindeki gösterisiyle başlayan festivalde, Hindistan'dan Taj Express Topluluğu ve William Shakespeare'nin kurduğu dünyaca ünlü İngiltere Globe Tiyatrosu bu yıl ilk kez Türkiye'ye geldi. Gürcistan Kote Marjanishvili Devlet Dram Tiyatrosu, Çek Cumhuriyeti'nden Srnec Black Tiyatrosu ve Makedonya'dan Üsküp Milli Kurum Türk Tiyatrosu'nun yanı sıra festivalde, Antalya Devlet Tiyatrosu, Sadri Alışık Tiyatrosu, Talimhane Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatrosu, Semaver Kumpanya, Türkiye Emek Sahnesi, Ankara Devlet Tiyatrosu, Trabzon Devlet Tiyatrosu, İzmit Şehir Tiyatroları, İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Ankara Sanat Tiyatrosu farklı oyunlarla seyirciyle buluştu. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Tiyatro Festivali'nden Görkemli Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement