Gözyaşları Zeki Müren İçin Aktı - Son Dakika
Magazin

Gözyaşları Zeki Müren İçin Aktı

Gözyaşları Zeki Müren İçin Aktı

Sanat Güneşi Kabri Başında Anıldı

24.09.2011 14:19

Sanat Güneşi Zeki Müren ölümünün 15'inci yılında Emirsultan Mezarlığı`ndaki kabri başında anıldı.

Osmangazi Belediyesi ile Zeki Müren'in mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı tarafından Zeki Müren'in Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında tören düzenlendi.

Törene Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş, sanatçı adına düzenlenecek anma konserinde sahne alacak olan Selami Şahin ve Müşerref Akay, Bursa Türk Sanat Musikisi Derneği, Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği, Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı temsilcileriyle Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ni temsilen bir grup öğrenci katıldı.

"ONUR DUYUYORUZ"

"Bursa'nın yetiştirdiği böylesine değerli bir sanatçıyı özel bir törenle anmaktan onur duyarız" diyen Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş "Her sene Sanat Güneşimiz Zeki Müren anısına düzenlediğimiz anma törenlerinin bu yıl 8'incisini gerçekleştiriyoruz. Değerli sanatçımıza sahip çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra da anma törenlerimizle sanatçımızı anmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Başkan vekili İsmail Kuş, akşam Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Zeki Müren'i Anma konserine de tüm Bursalıları davet etti.

"SENİ ÇOK ÖZLÜYORUZ"

Kabir başında dualarla başlayan tören, ziyaretçilerin kabre çiçek bırakmasıyla devam etti. Duygusal anların yaşandığı törende gözyaşlarını tutamayan Müşerref Akay "O yalnız bir sanatçıydı ve çok mutsuz bu dünyadan göç etti" dedi. Zeki Müren'in çok özel bir sanatçı olduğunu sözlerine ekleyen Akay, "Sanatçı olmak çok güzel ama sonunda yaşanan yalnızlık çok ağır geliyor. Onu çok özlüyoruz" diye konuştu.

Zeki Müren'i anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor diyen Selami Şahin ise "Böylesine bir sanatçı bir daha Türkiye'ye gelmez. On albümünü ben yönettim, 30 eserimi de kendisi seslendirdi. Onun kadar Türkçeyi güzel konuşan birini daha görmedim. O bizim için bir okuldu, ondan çok şey öğrendik" dedi. Şahin, Zeki Müren'in seslendirdiği "Eskimeyen Dostumsun" şarkısını da mırıldanarak sanatçıya olan özlemini dile getirdi. Tören, Zeki Müren adına Emir Sultan Camii'nde okunan mevlit ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Gözyaşları Zeki Müren İçin Aktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement