Türk Sinemasının Duayen İsmi Türker İnanoğlu İçin Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Magazin

Türk Sinemasının Duayen İsmi Türker İnanoğlu İçin Anma Töreni Düzenlendi

Türk Sinemasının Duayen İsmi Türker İnanoğlu İçin Anma Töreni Düzenlendi

88 yaşında hayatını kaybeden Türk sineması ve gösteri dünyasının duayen ismi Türker İnanoğlu için Tim Show Center'da anma töreni düzenlendi. Törene sanat dünyasından pek çok isim katıldı. İnanoğlu'nun kızı Zeynep İnanoğlu, babasının cenaze törenini kendisinin planladığını belirtti. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı.

04.04.2024 17:10  Güncelleme: 19:41

88 yaşında hayatını kaybeden, Türk sineması ve gösteri dünyasının duayen ismi, yönetmen ve yapımcı "Bay Sinema" Türker İnanoğlu için kurucusu olduğu Tim Show Center'da anma töreni düzenlendi. Törene sanat dünyasından pek çok isim katıldı.

Kızı Zeynep İnanoğlu, babasının, kendi cenaze törenini kendisinin planladığını belirtti. Cenaze törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı.

"Bay sinema" olarak anılan, Türk sinemasındaki öncülüğü ile anılan Türker İnanoğlu, 2 Nisan'da çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetti. İnanoğlu için İstanbul Sarıyer'de bulunan Tim Show Center'da anma töreni düzenlendi, ardından Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Anma törenine; eşi Gülşen Bubikoğlu, çocukları İlker İnanoğlu ve Zeynep İnanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Yeşilçam sinemasının önde gelen isimlerinden Hülya Koçyiğit, Müjdat Gezen, Nuri Alço, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ünlü komedyen Cem Yılmaz, oyuncular Ali Sunal, Kerem Alışık, Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Ozan Güven, Nehir Erdoğan ve pek çok ünlü isim katıldı.

Anma töreninin sunuculuğunu, İnanoğlu'nun damadı da olan gazeteci Cüneyt Özdemir yaptı. Cenaze törenine İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı. İyi Parti milletvekili Lütfü Türkkan da cenazeye katılanlar arasındaydı.

Cüneyt Özdemir: İlklerin adamıydı

Zeynep İnanoğlu ile evlendikten sonra İnanoğlu'nun farklı bir yönünü gördüğünü söyleyen Cüneyt Özdemir, "Çok vefalıydı. Yeşilçam emektarlarına kimseye göstermeden yardım edip yanlarında durmayı biliyordu.

İstikrarı sayesinde bunları yaptı. İlklerin adamıydı. Yeşilçam'da pek çok denenmemiş formatı deneyen, video kaseti Türkiye'ye getiren kişiydi. Dizilerin YouTube'da yayınlanmasının önünü açan belki de ilk isimdi.

Bunu ilk Erler Film yapmıştı. Çok çalıştı, gezdi, eğlendi, hayatın tadını da çıkardı. Çok güzel yaşadı. Bu dünyadan bir Türker İnanoğlu geçti" diye konuştu.

İlker İnanoğlu: İçimden bir parça kopmuş gibi, bu kadar üzüleceğimi tahmin etmiyordum

İlker İnanoğlu ise babası hakkında, "Mükemmeliyetçi bir adamdı. Her şeyi kendi yapmak isterdi. Çok sert bir babaydı, hala çocuk gibiydim karşısında.

Vefat ettiğinde üstümdeki baskı kalkar gibi hissediyordum ama içimden bir parça kopmuş gibi. Bu kadar üzüleceğimi tahmin etmiyordum, çok zormuş. Baba seni çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

"Çok duygusaldı ama göstermezdi"

Zeynep İnanoğlu da, babasının cenaze detaylarını kendisinin planladığını belirtti. İnanoğlu, "Önemli işleri kimseye bırakmazdı, bütün detaylarıyla ilgilenirdi.

Benim vefatına yetişemeyeceğimi düşünmüştü, uçağa yetişmemden, anma ve cenaze töreninin detaylarına kadar her şeyi planladı. Çok duygusaldı ama göstermezdi. İsminin ve anılarının bizlerle yaşaması için elimden gelen her şeyi yapacağım" diye konuştu.

Cem Yılmaz: Keşke bir Türker İnanoğlu daha olabilseydi

Komedyen Cem Yılmaz da İnanoğlu ile ilgili şu anısını anlattı:

"1990'larda Meltem Cumbul bir talk showa başlamıştı, beni davet etti. Mahalleden arkadaşlarını niye çağırıyorsun, tanıdık bildik birileri yok muydu demiş beni görünce. İlk öyle tanışmıştık.

En çok seni seviyorum derdi kulise gelip. Ben de en çok beni seviyor zannediyordum, diğer meslektaşlarımdan duyduğuma göre birçok kişiyi seviyormuş.

Burada sahneye çıkacak sanatçının yanına gelip ihtiyacınız var mı diye sorardı, bu beni etkilemişti. Keşke şimdi sorulsa, keşke bir Türker İnanoğlu daha olabilseydi."

Ali Sunal: Tatlı, çocuk gibi benimle sohbet eden, ben uykuya dalana kadar sabırla başımı okşayan bir Türker abi hatırlıyorum

Babası Kemal Sunal ile İnanoğlu'nun yakın olduğunu dile getiren Ali Sunal da şunları söyledi.

"Babamla çok güzel dostlukları vardı. gülüyorlar, iş konuşuyorlar, olmuyor ama sonra bakıyorum arkadaşlıkları bozulmuyor. Bu beni çocukken çok etkilerdi, sonra benimle arkadaşlık kurdu. aramızdaki yaş farkında rağmen beni en ilgili, güzel dinleyen insanlardan biriydi.

Bu koca adam bende ne buluyor diye düşünüyordum. Beni evlerinde yatılı misafir ettiler ama gece uyuyamıyordum. Benim gördüğüm yanı, tatlı, çocuk gibi benimle sohbet eden, ben uykuya dalana kadar sabırla başımı okşayan bir Türker abi hatırlıyorum. Seçtiğim ve seçildiğim ilk arkadaşım olabilir."

Kaynak: Magazinkolik

Son Dakika Magazin Türk Sinemasının Duayen İsmi Türker İnanoğlu İçin Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement