Türkiye'nin Göbek Atmayan Tek Dansözüydü! Evlenip Sırra Kadem Bastı - Son Dakika
Magazin

Türkiye'nin Göbek Atmayan Tek Dansözüydü! Evlenip Sırra Kadem Bastı

1980'li yılların başında göbek dansı yapmak yerine baleyi anımsatan figürleriyle dikkatleri üzerine çeken Burçin Orhon, Süheyl Uygur'la evlendikten sonra ortalardan kayboldu.

17.03.2016 10:03  Güncelleme: 10:12

Türkiye onu 1980'li yılların başında tanımıştı. Gencecik bir dansöz olarak adını duyurmuştu. Ama o güne kadar alışılagelen meslektaşlarından çok farklıydı. Klasik anlamda göbek dansı yapmak yerine baleyi anımsatan figürleriyle dikkat çekiyordu. Kısa sürede adını herkes öğrendi ve hiç unutmadı.

DANSA BALE EĞİTİMİ ALARAK BAŞLADI

Burçin Orhon, 1962 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Dansa daha 3 buçuk yaşındayken bale eğitimi alarak başladı. Dört buçuk sene boyunca İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde balerin olarak çalıştı.


TARZIYLA MESLEKTAŞLARI ARASINDAN SIYRILDI

Ama bir yandan da İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni ardından da Ankara Devlet Konservatuarı'nı bitirdi. Her ne kadar dansa klasik bale ile başlasa da karilerini oluştururken başka bir alana kaydı. İşte o sıralarda da tarzıyla diğer meslektaşları arasından sıyrıldı. Eğitimini aldığı klasik dans ile doğunun geleneklerini bir arada eriterek kendi dans dilini yarattı.


DİZİ VE FİLMLERDE OYNADI

Burçin Orhon TV dizilerinde ve sinema filmlerinde de kamera karşısına geçti. Portatif Hüseyin, Aşk ve Gurur, Anadolu Kaplanı, Kavak Yelleri dizilerinde rol aldı. Renkli Dünya, Fırtına Gönüller, Aşk ve Para, Onyedi Yaşında gibi sinema filmlerinde oynadı.


SÜHEYL UYGUR İLE EVLENDİ

Orhon 1995 yılında tiyatro sanatçısı Süheyl Uygur ile evlendi. Bu evlilikten iki tane kız çocuğu annesi oldu. Türkiye'nin tek göbek atmayan dansözüydü! Şimdi görün Orhon'un Süheyl Uygur ile mutlu bir evliliği var.

Burçin Orhon, Süheyl Uygur'la evlendikten sonra sırra kadem bastı;




Türkiye\'nin Göbek Atmayan Tek Dansözüydü! Evlenip Sırra Kadem Bastı

Son Dakika Magazin Türkiye'nin Göbek Atmayan Tek Dansözüydü! Evlenip Sırra Kadem Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement