AB Yüksek Temsilcisi Ashton Mısır'da - Son Dakika
Politika

AB Yüksek Temsilcisi Ashton Mısır'da

AB Yüksek Temsilcisi Ashton Mısır\'da

Ashton, Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi ve Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü.

10.04.2014 16:41  Güncelleme: 16:44

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, başkent Kahire'deki Ashton-Fehmi görüşmesinde, Mısır-AB ilişkileri ile siyasi, ekonomik ve ticari alanda işbirliği konularının ele alındığı belirtildi.

Pek çok bölgesel ve uluslararası konunun ele alındığı görüşmede, Etiyopya'daki Hedasi Barajı projesi kapsamında su dosyasının görüşüldüğü kaydedildi.

Görüşmeden sonra ikili basına herhangi bir açıklama yapmadı.

Ashton, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi

AB diplomatik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Ashton'ı kabul etti.

Basına kapalı şekilde gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren Ashton-Abbas görüşmesinde, İsrail-Filistin barış görüşmeleri ele alındı.

Sabah saatlerinde Kahire'de Arap Birliği Genel Sekretri Nebil el-Arabi ile bir araya gelen Ashton, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden bu yana 4'üncü kez Mısır'ı ziyaret ediyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AB Yüksek Temsilcisi Ashton Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement