Ağıralioğlu'nun sözleri İYİ Parti'de rahatsızlığa neden oldu: Zamanlaması üzücü, binlerce emeğin sevincini kursağında perdeledi - Son Dakika
Politika

Ağıralioğlu'nun sözleri İYİ Parti'de rahatsızlığa neden oldu: Zamanlaması üzücü, binlerce emeğin sevincini kursağında perdeledi

Millet İtttifakı'nda yaşanan adaylık sürecinde yaşananlara tepki gösterip, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız" diyen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'na kendi partisinden de tepki geldi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "Zamanlaması üzücü, beni üzmüştür. Bizi üzen, bütün binlerce emeğin ve yüz binlerce beklentinin sevincini kursağında perdeleyen bir gelişme oldu." ifadelerini kullandı.

23.03.2023 22:54  Güncelleme: 00:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Millet İttifakı'ndaki Cumhurbaşkanı adaylığını belirleme süreci ve Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili söyledikleri gündeme oturdu.

"DAYATILAN ADAYA KARŞIYIZ"

Zehir zemberek ifadeler kullanan Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkarak, "Biz bugün çok önemli bir eşiğe geldik. Milletimizin ihtiyacı böyle olduğu için arz ediyorum. Vicdan sıkışmıştır. Tarih sıkışmıştır. Tercih sıkışmıştır. Devletin şerefli makamlarını bölücülerin pazarlığı haline getirdiler. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız." dedi.

İYİ PARTİ'DE RAHATSIZLIĞA NEDEN OLDU

Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri kendi partisinde rahatsızlığa neden oldu. Habertürk TV yayınına katılan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Ağıralioğlu'nun zamanlamasının kötü olduğunu belirtti.

"ZAMANLAMASI ÜZÜCÜ"

Tatlıoğlu, şunları söyledi: "Yavuz beyin bu konuşmasının iki boyutu var. Birincisi zamanlaması. Zamanlaması üzücü, beni üzmüştür. İYİ Parti 81 ilde teşkilatlanmış, 973 ilçenin 964'üne tabela asmış, 900 bin üyesiyle Türkiye'nin en yeni kurulan partilerinden olmasına rağmen Türkiye'nin üçüncü büyük partisiyiz.

"YAVUZ BEY İTİRAZ EDENLERİN ARASINDA DEĞİLDİ"

Bütün bu emekler ve müzakereler gidiyor. Bu güzel tablonun medyada geride kalması ve hepimiz bunun sevinciyle akşam edeceğimize Yavuz beyin sözleriyle bunun heba olması gerçekten üzmüştür. 2 Mart bir kaybetmeyi önleme hamlesidir. Onu kazanma hamlesine çevirmenin sürecine baktık. Ve burada bir mesafe aldığımızı bütün anketler söylüyor. O toplantıda Yavuz bey itiraz edenlerin arasında değildi.

"ZAMAN ZAMAN POLİTİKA YAPIM FARKLILIKLARIMIZ OLUYOR"

Merkeze yürüyen ve genişleme talebinde bulunan, toplumsal karşılığıyla buluşan partilerde ama diğer partiler tarafından ama kadro tarafından zaman zaman politika yapım farklılıklarımız oluyor. Bu önemli bir sorun mu? Değil. Özel bir gündemimizde yer alıyor mu? Hayır.

"ÖNEMLİ BİR TOPLUMLA BULUŞMA HAMLEMİZİ KAYBETTİK"

Ama biz önemli bir toplumla buluşma hamlemizi kaybettik ve İYİ Parti Grup Başkanı olarak temennim, İYİ Parti camiası ve Türk milletine yönelik söyleyebileceğim şey... Bütün arkadaşlarımızın bundan sonra daha hassas olacağı ve daha tedbirli olacağıdır

"YÜZ BİNLERCE BEKLENTİNİN SEVİNCİNİ PERDELEYEN BİR GELİŞME"

Elbette itirazlarımızı yaptık. Böyle doğru kararlar alarak geldik. Bakın bunu yapan başka bir parti yok. Bizi üzen bütün binlerce emeğin ve yüz binlerce beklentinin sevincini kursağında, maalesef bırakan demeyeyim ama perdeleyen bir gelişme oldu.

Ağıralioğlu\'nun sözleri İYİ Parti\'de rahatsızlığa neden oldu: Zamanlaması üzücü, binlerce emeğin sevincini kursağında perdeledi

Son Dakika Politika Ağıralioğlu'nun sözleri İYİ Parti'de rahatsızlığa neden oldu: Zamanlaması üzücü, binlerce emeğin sevincini kursağında perdeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Ferdi dayfur: CHP'den değilsen hemen yobaz ilan ediliyorsun troll oluyorsun ,CHP'de olursan istersen dağda terörist ol Sokrates muamelesi yapılıyor cehaletin içinde cehelet var yazık 54 27 Yanıtla Nuray Yigit: YİNEMİ SEN FERDİ HER HABERİN ALTINDA FERDİİİİİİ 6 17
  • Talip Konyali: PALAVRA PALAVRA PALAVRA...MİLLET SİZİN HESABINIZI GÖRECEK .. 16 5 Yanıtla
  • ULUBATLI HASAN : Sn. Ağıralioğlu herkes adayını açıklamış ve siz hala konuşuyorsunuz, eğer aklınızda birşey vardı ise adaylar açıklanmadan konuşmalıydınız, bu konuşmalarınız Cumhur ittifakına yarar 6 7 Yanıtla
  • semih has: on binlerce şehidin gazinin şehit yakınlarının vebalinden üzüntü duymayanl vicdan azabı yaşamayanlar, sadece siyasi menfaatlerine varamayacaklarının üzüntüsünü yaşıyorlar... Allah bu kirli masada koltuk kavgasına girenlere iktidar yüzü göstermesin 8 3 Yanıtla
  • Nuray Yigit: ağıroğlu bu kadar rahatsızsa neden iyi partide kalıyor 5 0 Yanıtla
  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement