AK Parti 167 Yeni İsmi Meclis'e Taşıdı - Son Dakika
Politika

AK Parti 167 Yeni İsmi Meclis'e Taşıdı

AK Parti 167 Yeni İsmi Meclis\'e Taşıdı

Seçim Sonuçlarının Ortaya Çıkmasının Ardından Başbakan Erdoğan'ın Listeye Aldığı Eski Vekillerden 17'si Meclis'e Giremedi.

23.07.2007 15:35

Seçim sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından Başbakan Erdoğan'ın listeye aldığı eski vekillerden 17'si Meclis'e giremedi.

Başbakan Erdoğan, soldan ve sağdan listesine aldığı yeni flaş isimlerle birlikte toplam 167 yeni ismi TBMM'ye taşıdı. Böylece AK Parti, yeni dönemde grubunun yarısını yenileyerek, deneyimle yeniliği birleştirmiş oldu. 31 AK Partili kadın milletvekilinin 26'sı ilk kez Meclis'e girecek. AK Parti, Gümüşhane, Bayburt, Düzce, Ağrı, Elazığ, Bolu, Karabük, Nevşehir ve Karaman'ın yanı sıra Kilis ve Bingöl'de de tüm milletvekillerini Meclis'e sokmayı başardı. AK Parti'nin yüzdelik dilim itibariyle en fazla oy aldığı

il ise yüzde 71.3 ile Bingöl oldu. Bingöl'ün ardından AK Parti Konya, Düzce ve Gümüşhane'de yüzde 65 bandında oy aldı.

AK Parti'nin soldan yaptığı transferlerin de taban tarafından kabul gördüğü ortaya çıktı. Bu çerçevede sosyal demokrat kökenli Ertuğrul Günay, Zafer Üskül, Erdal Kalkan, Haluk Özdalga gibi isimlerin seçilmesi dikkat çekti. Böylece AK Parti'de sol aşı tutarken, CHP'nin ise sağ aşısının tutmadığı ortaya çıktı. CHP'nin Yozgat'tan aday gösterdiği Lütfullah Kayalar ile Bitlis'te Edip Safter Gaydalı'nın seçilememesi dikkat çekti.

(AU-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti 167 Yeni İsmi Meclis'e Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement