AK Parti Gaziantep İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Gaziantep İl Kongresi

AK Parti Gaziantep İl Kongresi

Hasan Öymez - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rant elde etmek için siyaset yapmadıklarını belirterek, "Biz birileri gibi makam uğruna, iktidar hırsı uğruna yol arkadaşlarını harcayan siyasetçilerden değiliz."

06.05.2012 16:41

Hasan Öymez - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rant elde etmek için siyaset yapmadıklarını belirterek, "Biz birileri gibi makam uğruna, iktidar hırsı uğruna yol arkadaşlarını harcayan siyasetçilerden değiliz. Biz birbirine komplolar yapan, birbirinin kuyusunu kazan, yanı başındaki arkadaşlarından kuşkulanacak kadar paranoya içine giren partilerden, siyasetçilerden değiliz" dedi.

Erdoğan, Karatay Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gaziantep 4. Olağan İl Kongresi'nde, Gaziantep'in 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 40, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde de yüzde 59 oy oranıyla "AK Parti" dediğini belirtti.

12 Haziran seçimlerinden hemen önce 9 Haziran'da Gaziantep'de muhteşem bir miting gerçekleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, o gün Gazianteplilere "Şu anda Halep'in, Şam'ın, Beyrut'un, Kahire'nin, Kabil'in, Bağdat'ın gözü senin üzerinde. Nablus, Ramallah, Gazze ve Kudüs şu anda seni izliyor. 12 Haziran'da öyle bir mühür vurun ki tüm Ortadoğu sevinç çığlıkları atsın. 12 Haziran'da öyle bir karar verin ki Erbil, Süleymaniye, Dohuk, Kerkük, Musul derin bir nefes alsın. 12 Haziran'da öyle bir 'AK Parti' deyin ki dünyanın tüm mazlumlarının, tüm mağdurlarının umudu çoğalsın" diye seslendiğini ifade etti.

Gaziantep'in 12 Haziran'da kendisinden bekleneni yaptığını ve yüzde 62 oy oranıyla "AK Parti" diye adeta haykırdığını dile getiren Erdoğan, "12 Haziran akşamı biz sevindik. 12 Haziran akşamı Gaziantep, Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Balkanlar sevindi. Bize bu sevinci yaşattığı için Gaziantep'e teşekkür ediyorum" diyerek, Gazianteplilere ve AK Parti il teşkilatına teşekkürlerini iletti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, Gaziantep'in emaneti bizdedir. Gaziantep'in emaneti emin ellerdedir. Allah'ın izniyle Gaziantep'e mahcup olmadık, olmayacağız. Allah'ın izniyle Araban'a, Islahiye'ye, Karkamış'a, Nizip'e, Nurdağı'na, Oğuzeli'ne, Şahinbey'e, Şehitkamil'e, Yavuzeli'ne mahcup olmayacağız. Allah'ın inayetiyle Karşıyaka'ya, Hacıbaba'ya, Çıksorut'a, Perilikaya'ya, Ünaldı'ya, Hoşgör'e, Vatan'a, Rahmet Deresi'ne, Ocaklar'a, Umut Mahallesi'ne, Aydınlar'a mahcup olmayacağız.

Gaziantep'in başını öne eğdirmedik, eğdirmeyeceğiz. Gaziantep karşısında inşallah yüzümüzü yere eğmeyeceğiz. Şunu hiçbir zaman unutmayın sevgili kardeşlerim, biz AK Parti teşkilatı olarak, AK kadro olarak büyüdükçe kibri artan değil, büyüdükçe tevazusu artan bir teşkilatız, öyle bir kadroyuz. Biz oy oranı arttıkça böbürlenen değil, oy oranı arttıkça sorumluluğu artan bir teşkilatız. Biz sandıkların kapandığı akşam aldığı yüksek oy oranıyla rahat bir uyku çeken değil, tam tersine uykuları kaçan, aldığı emanetin ağırlığını her bir zerresinde, her bir hücresinde hisseden bir partiyiz."

-"Siyaseti temize çıkarmış bir partiyiz"-

"Gaziantep'te yüzde 62, Türkiye'de yüzde 52 oy aldık" diyerek rehavete kapılmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz omuzlarımızda yüzde 100'ün, 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının emanetini taşıyoruz. Biz Türkiye'nin yoksullarının olduğu kadar, dünya mazlumlarının da umudu olan bir partiyiz. Onun için hep şunu söyledik: Biz kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesiyiz."

Sorunları aşmak, Türkiye'yi büyütmek ve daha güçlü kılmak için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, refahı, umudu çoğaltmak, dayanışmayı ve kardeşliği pekiştirmek için gece gündüz, yağmur bora dinlemeden koşturmayı sürdüreceklerini söyledi.

Erdoğan, "Biz Türkiye'de siyasetin parametrelerini, dinamiklerini değiştirmiş, siyaseti temize çıkarmış bir partiyiz" diye konuştu.

3 Kasım seçimlerinin ardından "İktidar partileri yıpratır. İktidar rehavete yol açar. Bunlar bir dönem kalıcı sonra gidici" dendiğini, 22 Temmuz sonrasında da aynı sözlerin tekrarlandığını, "Hiçbir iktidar partisi üç dönem oyunu artıramaz" diye konuşulduğunu anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü bunlar bizi tanımıyor. Bunlar bu teşkilatı hiç, ama hiç tanımıyor. Bunlar bu teşkilattaki coşkuyu, heyecanı, aşkı, sevdayı, hizmet tutkusunu hiçbir zaman anlamadılar, anlamıyorlar ve böyle giderse anlamayacaklar.

Bir kere şunu herkes iyi bilsin. Biz birileri gibi rant elde etmek için siyaset yapanlardan değiliz. Biz birileri gibi makam uğruna, iktidar hırsı uğruna yol arkadaşlarını harcayan siyasetçilerden değiliz. Biz birbirine komplolar yapan, birbirinin kuyusunu kazan, yanı başındaki arkadaşlarından kuşkulanacak kadar paranoya içine giren partilerden, siyasetçilerden değiliz. Bizde kardeşlik var. Kardeşlik hukuku var. Bizde dayanışma, dava arkadaşlığı, ahde vefa var. Bizde makam değil, millet öndedir. Bizde rütbe değil, hizmet öndedir. Bizde rekabet değil, hayırda yarış öndedir. Bizde hesaplaşma olmaz bizde helalleşme olur."

-"Beyler sizin aklınız nerede-"-

Yola her gün büyüyerek, hizmetlere hizmet katarak devam ettiklerini kaydeden Erdoğan, Şehitkamil Belediyesi ile İl Genel Meclisi'nin kongrenin yapıldığı salonun yapımını iki yılda tamamladığını söyledi.

"Bundan önce yıllar yılı gelirdik Gaziantep'e bin-bin beşyüz kişilik bir salonun içinde terden duman olurduk" diyen Erdoğan, şu anki salonun 7 bin kişi kapasiteli olduğunu bildirdi.

Erdoğan, "Bunlara sorulmaz mı. Beyler sizin aklınız nerede- Siz nelerin veya neyin partisisiniz- Şu koskoca Gaziantep'e, Büyükşehir Gaziantep'e bir spor salonu, kongre merkezi kazandıramayacak kadar acizsiniz, zavallısınız. Bunları niye yapamadınız-" diye konuştu.

Gaziantep'te artık modern bir kongre merkezi olduğuna işaret eden Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kutlu Doğum Haftası kapsamında uluslararası bir etkinliği burada yaptığını anımsattı.

Gaziantep'e yakışan bir stadyumun, daha büyük bir spor salonu ve olimpik yüzme havuzunun da yapılacağını dile getiren Erdoğan, kentin uluslararası yarışmalar için merkez haline geleceğini ifade etti.

Erdoğan, partisinin il teşkilatını kardeşliği yücelttikleri, millete hizmet yolunda pervane oldukları için kutlayarak, çalışmaları için teşekkür etti.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Gaziantep İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement