AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: "Sivil Terör Mağdurlarıyla İlgili de 18 Ay Önce Çıkarttık" - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: "Sivil Terör Mağdurlarıyla İlgili de 18 Ay Önce Çıkarttık"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: "Sivil Terör Mağdurlarıyla İlgili de 18 Ay Önce Çıkarttık"

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Selçuk Özdağ, Ankara’daki patlamada hayatını kaybedenlere maaş bağlanması ve yaralıların desteklenmesiyle ilgili olarak, "Bunu istismar etmek istiyorlar.

17.10.2015 13:34

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Selçuk Özdağ, Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlere maaş bağlanması ve yaralıların desteklenmesiyle ilgili olarak, "Bunu istismar etmek istiyorlar. Sanki yeni çıkmış gibi bir kanun. Bu kanun daha önce bu mağdurlarla ilgili çıkartmıştık" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'da şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Manisa Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltıya Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı İsmail Bilen, Gaziler Vakfı Gelen Başkanı Lokman Aylar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, gaziler, gazi aileleri ve şehit aileleri katıldı. Yapılan kahvaltının ardından konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, son dönemde yaşanan terör olaylarının kendilerini üzdüğünü dile getirerek, "Ben ülkemizdeki son zamanlardaki acı gelişmeleri göz önünde bulundurarak öncelikle şehitlerimizi bir kez daha burada hatırlatmak isterim. Hepsine duyduğumuz üzüntü, sıkıntı hepinizin malumudur. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, geleceğe güvenle bakmasını sağlamak için bu insanlarımız hayatlarını vermişlerdir. Onları hiçbir zaman unutmamız mümkün değildir" dedi.

"ŞEHİT VEYA GAZİ SAYILMASI UYGUN DEĞİL"

Taydaş, Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlere maaş bağlanması ve yaralananların desteklenmesiyle ilgili yürütülen çalışmaların kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Taydaş, "Şehit yakınlarını ve gazileri son zamanlarda üzen ve sıkıntıya sokan bir durumu buradan belirtmemin yerinde olacağını düşünüyorum. Özellikle Suruç ve Ankara'daki patlamalarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın şehit gibi nitelendirilmesi, özellikle ulusal kanallarda gazetelerde bu şekilde kendilerinden bahsedilmesi, şehitlik kavramının, gazilik kavramının ne kadar yüce bir kavram olduğu asla unutulmamalı. Bu şekilde şehitlik ve gazilik unvanlarının, bu şekilde şehitlik ve gazilikle alakası olmayan olayda hayatını kaybeden insanlara verilmesini biz uygun olmadığını düşünmekteyiz" diye konuştu.

"KÜRTLERE DEĞİL PKK'YA ÖZERKLİK İSTİYORLAR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise, HDP'nin özerklik söylemlerine yönelik, "Özerklikten bahsettiler. Nedir özerklik? Özerklik şu; yerel yönetimlere özerklik. Belediyeler özerk. Van Belediyesi özerk, Manisa Belediyesi özerk, Şehzadeler Belediye Başkanı burada. Özerk. Harcamalarında serbest. Değil. Güneydoğu Anadolu'da Kürtler yaşıyor, Araplar yaşıyor, Türkmenler yaşıyor, Çerkezler yaşıyor, Ezidiler yaşıyor, Kırgızlar yaşıyor, onlara mı özerklik istiyorlar? Yok hayır, onlara da özerklik istemiyorlar. Kürtlere mi özerklik istiyorlar? Onlara da istemiyorlar. Kime istiyorlar özerkliği? Sadece PKK'yı destekleyenlere istiyorlar. Bizim önümüzü kesmek isteyenlere istiyorlar" dedi.

"İSTİSMAR ETMEK İSTİYORLAR"

Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenler ve yaralananlarla ilgili yürütülen çalışmaya açıklık getiren Özdağ, kanunun 18 ay önce çıkarıldığını hatırlattı. Özdağ konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Geçen gün bir saldırı oldu. Ankara'da bombalı eylem. Orada yüzün üzerinde insan öldü. Hangi fikre mensup olurlarsa olsunlar. Mesela Suruç'ta. Ben Suruç'a gidip Kobani'ye oyuncak götüreceğiz diyen o çocukların fikirlerine katılmıyordum. Ben Komünizme karşıyım. Ben Marksizme karşıyım. O çocukların hangi niyetle olursa olsun orada öldürülmelerine karşıyım. Onlar eylem yapıyor orada. Nasıl bir eylem? Sadece sesle, izinle. Hukuk devletinde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na riayet ederek herhangi bir yerde yürüyüş yapabilirler. Herhangi bir fikirde seslerini yükseltebilirler ellerine silah almamak şartıyla. Ortalığı yıkmamak, yakmamak şartıyla. Ben Suruç'taki olayda da yine aynı şekilde o insanların o şekilde bir ölümle karşı karşıya gelmelerini istemem. Herkes yaşasın, fikirler çarpışsın hakikat şimşeği doğsun. Biliyorsunuz daha önce Afyon'da bir patlama oldu. Orada askerlerimizle birlikte siviller de öldüler. Daha sonra Uludere'de bir bombalama eylemi oldu. Orada vatandaşlar, bazı kaçakçılar, sivil vatandaşlar öldüler orada. Aynı zamanda Türkiye'de çeşitli yerlerde bombalar patladı. Bunlarla ilgili bir kanun çıkartalım istedik. 5213 sayılı yasa. Sivil terör mağdurlarıyla ilgili bir yasa. Şurada herhangi biri bizleri tarayabilir. Burada sizler bir vatandaşsınız. Burada bir terörist eylemi yaptı. Bu vatandaşlarımızın hiç mi hakkı olmasın dedik. Bunların da hakları olsun. Şehitlerimiz ve gazilerimize 2 bin 300 ile 3 bin lira arası maaş veriyoruz. Onlar bizim başımızın tacı ama bu tür sivil terör mağdurlarıyla ilgili de 18 ay önce çıkarttık. Bunları da bir hak verelim maaş bağlanması 400 lira civarında. Ölenlerle ilgili 800 lira civarında. Ama bir geliri yoksa, sosyal güvencesi yoksa diyerek küçük de olsa bir tazminat verelim dedik. Ankara'da bir eylem oldu. Orada 100'ün üzerinde kişi öldü. Bu insanlar da bu kanundan faydalanıyor. Kanun çıktığı zaman Kürt, Türk, Alevi, Sünni, sağcı, solcu, HDP'li, MHP'li, CHP'li, AK Partili diye ayırmaz. Herkes faydalanır. Bunu istismar etmek istiyorlar. Sanki yeni çıkmış gibi bir kanun. Bu kanun daha önce bu mağdurlarla ilgili çıkartmıştık."

Özdağ'ın konuşmasının ardından toplantı sona erdi. Özdağ, toplantı çıkışında ailelerle tek tek tokalaşarak, birlikte resim çekindi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: 'Sivil Terör Mağdurlarıyla İlgili de 18 Ay Önce Çıkarttık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement