AKP'den Beslenen Kamuoyu Araştırmaları - Son Dakika
Politika

AKP'den Beslenen Kamuoyu Araştırmaları

AKP\'den Beslenen Kamuoyu Araştırmaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisine yönelik 'kasetli saldırı' ve üzerine istifaların ardından karşı atağa geçti.

22.05.2011 16:35

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisine yönelik 'kasetli saldırı' ve üzerine istifaların ardından karşı atağa geçti. Isparta mitinginde yaklaşık 15 bin kişilik coşkulu kalabalığa seslenen Bahçeli, seçimlere yönelik ve Ak Parti'nin yüzde 40'ın üzerinde oy oranıyla tek başına iktidara geleceğine ilişkin anketlere tepki göstererek, "Bunlar AKP'den beslenen kamuoyu araştırmalarıdır" dedi. Bahçeli, "Gerçek, yapılan araştırmalar değildir. O gerçek değilse, bu meydanı dolduran aziz Ispartalıların yaşadığı hayatın gerçeğiyse, AKP'nin parlamento dışında kalıp barajın altında kaybolması lazım" dedi.

Devlet Bahçeli bugün Isparta, Burdur ve Antalya mitinglerinde konuştu. İlk mitingi Isparta Hükümet Meydanı'nda yapan Bahçeli, Türkiye'nin çok ciddi iç ve dış tehlikelerle karşı karşıya kaldığı bir ortamda 12 Haziran seçimleri yapılacağını söyledi. 12 Haziran'ın yol kavşağındaki bir Türkiye için millet iradesiyle milletin kaderinin belirleneceği önemli bir karar anı olacağını kaydeden Bahçeli, bu süreçte iktidarın da seçimlere bir hile karıştırılmadan, seçimlerin adil, sağlıklı, güvenli bir şekilde yapılması için olağanüstü gayret ortaya koyması gerektiğini kaydetti.

Devlet Bahçeli, 9 yıldır tek başına iktidarda olan Ak Parti'nin ülkenin sorunlarının çözümü için sosyo-ekonomik önlemleri alamadığını, Türkiye'yi bir kutuplaşmaya, cepheleşmeye, çatışma ortamına sürükleyerek, gerilim stratejisiyle uyguladığını anlattı. Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, "Kerameti kendisinde görmüş, büyük bir kibirle, gururla ve herkesi aşağılayan ifadelerle, siyaseti argolaştırarak, siyasi kültürü yozlaştırarak, Türk milletinin sahip olmuş olduğu milli ve manevi değer hükümlerini tahrip ederek ülkeyi yönetmeye gayret göstermiştir. Bunda başarılı olamamıştır" dedi.

Ak Parti'ye üçüncü dönem iktidarın verilmemesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, "Çıraklık döneminin gaflet, kalfalık döneminin dalalet ve ustalık dönemi için arzuladığı 3'üncü dönemi de Allah muhafaza ihanete talip olan biz çizgi ortaya koymaktadır" dedi.

YENİ ANAYASA'YI AÇIKLA

Başbakan Erdoğan'ın üçüncü dönem iktidar olduğunda 'Yeni anayasayla şekillendirilen yeni bir Türkiye' söylemini tercih ettiğini kaydeden Bahçeli, "Nedir bu yeni Anayasa?" diye sordu. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni Anayasa Platformu diyorsun, bir takım sözde araştırma şirketleri diyorsun, TESEV denen vakfı yine gündeme taşıyorsun. TÜSİAD'dan destek istiyorsun. Onların ortaya koymuş olduğu ileri demokrasi veya özgürlük kavramlarının içindeki gizli gündemleri tartışmaya açıyorsun fakat bu gizli gündemlerden kendin ne istiyorsun, onu ifadeye bir türlü yanaşmıyorsun. Şimdi buradan, Isparta'dan sesleniyorum, Sayın Başbakan nasıl bir Anayasa istiyorsun? O yandaş gazetelerinin hepsinin bütün sayfalarını buna ayırsan ve desen ki 'Aziz milletim, Anayasa'yı şu şekilde yapacağım, şimdiden bilginize sunuyorum. Okuyun, anlayın, araştırın, tartışın. Eğer kabul ediyorsanız 12 Haziran'da bana söz verin' deyin. Altına 'Recep Tayyip Erdoğan namus sözümdür' deyip imza atın. "

Konuşmasında 'Okyanus ötesi' vurgğusu da yapan Devlet Bahçeli, "Okyanus ötesi, Avrupa Birliği dayatmaları, PKK faaliyetleri, Demokratik Toplum Kongresi kararları, Abant toplantılarda veya yeni anayasa platformlarında şekillendirdiğiniz Türkiye'yi iki dili hayata, demokratik özekliğe, federasyona nihayetinde bölünmeye götürecek ihanet yolunu niye anlatmıyorsun" diye konuştu.

"BAŞBAKAN OLDUĞUNU UNUTTU"

MHP Lideri Bahçeli, Ak Parti'nin Hakkari mitinginde meydanın kamu görevlileriyle ve birkaç aşiret mensubuyla doldurulmaya çalışıldığını belirterek, Başbakan Erdoğan'ın kepenk kapatma eylemine yönelik sözlerine dikketi çekti. Bahçeli, "Açık tutulması için Başbakan olduğunu ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü korumayı unutan bir insan konuşuyor. Kepenklerin kapanmasını bir örgütün üzerine atarak ondan sonra orada devlet yok, vali yok, başbakan yok demektir" dedi.

"TÜRKİYE'DEN KAÇMAZSAN MİLLET YAKINDAN BİLECEK"

Başbakan Erdoğan'ın ülkeye hizmet etmiş ne kadar siyasetçi varsa onları aşağıladığını kaydeden Bahçeli, "Bunu Süleyman Demirel Bey'in ilinde olduğu için söylemiyorum. Ne var ne yoksa Recep Tayip Erdoğan olan kendisinden başlatmaya çalışıyor. İktidardan düştüğün zaman, nasıl bir rezalet içinde olduğunu Türkiye'den kaçmazsan, bu millet yakından bilecektir" dedi.

Bu iktidar döneminde yandaşlara, işbirlikçilere ve hanedanlara uygulanan rant ekonomisinin diğer yanda yoksulluk ekonomisini sömürü aracı haline dönüştüğü bir ekonomik modelin uygulandığını savunan Devlet Bahçeli, işsiz sayısının 6 milyon, yoksulun da 13 milyon olduğunu anlattı. Bu manzara ortatayken Ak Parti'yi hala yüzde 40'la tek başına iktidar gösteren kamuoyu araştırmalarını eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Bunlar özel olarak yönlendirilmiş, AKP'den beslenen kamuoyu araştırmalarıdır. AKP'nin oyu yüzde 40 ve üzerindeyse olsa olsa bunların beslemeleriyle, kamuoyunu oluşturmak görevini üstlenmiş olmalarıdır. Ama gerçek, yapılan araştırmalar değildir. O gerçek değilse bu meydanı dolduran aziz Ispartalıların yaşadığı hayatın gerçeğiyse, AKP'nin parlamento dışında kalıp barajın altında kaybolması lazım. "

"MHP'YE YAN DURUYORSUNUZ"

Bahçeli, AKP iktidarının yorulmuş, tükenmiş, çıldırmış ve çılgın projeler peşinde koşan bir hale geldiğini ve artık başta AKP'ye oy verenler olmak üzere 'bir ders verme' zamanının geldiğini söyledi. Bahçeli, Ispartalılara son olarak, "Biz sizi karşılıksız, ölesiye seviyoruz. İnanıyoruz ki, sizler de MHP'yi seviyorsunuz. Fakat oy verme günü biraz da yan bakıyorsunuz, yan duruyorsunuz. Şimdi gönlünüzden bir defa da sevdiklerimiz iktidar olsun diyerek MHP'yi iktidara getirin" diye seslendi.

MASADAKİ ESPRİYE GÜLDÜ

Hükümet Meydanı'ndaki mitingin ardından yoğun sevgi seli içerisinde makam aracına doğru ilerleyen Bahçeli'ye yürüyüş güzergahında seçim bürosu bulunan Isparta eski Valisi ve CHP birinci sıradan milletvekili adayı Ali Haydar Öner ile eşi Saadet Şen Öner çiçek takdim etti. Bahçeli, Öner'e başarılar diledikten sonra makam otomobiliyle Büyük Isparta Oteli'ne geldi.

Öğle yemeğini yedikten sonra masada Bahçeli uzun süre güldü. Yapılan bir espriye güldüğü öğreilen Bahçeli, esprinin ne olduğu ve kimin yaptığına ilişkin soru talebini geri çevirdi.

Burdur'DA 5 BİN KİŞİYE KONUŞTU

Devlet Bahçeli, Isparta mitinginin ardından Burdur'da, Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti. Burada da ülkenin içinde bulunduğu durumu, vatandaşın sıkıntılarını anlatan Bahçeli, halkın durumundan memnun olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın üçüncü dönem iktidar istediğini hatırlatan Bahçeli, "Sayın Başbakan'ın ifade ettiği gibi hepinizin işi var, aşınız var, gelir seviyeniz yükselmiş, hayat standartlarınız yükselmiş, huzur ve mutluluk içinde hayatınızı devam ettirebiliyorsanız, o zaman 'Durmak yok yola devam' diyen AKP'nin koluna girip tekrar onları 3'üncü dönem iktidar yapabilirsiniz. Ama gerçek bu değilse, halkımızın büyük bir kısmı işsizlik ve yoksulluk içerisinde kıvranıyorsa o zaman 12 Haziran AKP'ye 'Dur artık, yalanını dinlemek istemiyorum, git başımdan' demenin zamanıdır. Gerçekten de durum budur" diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye'de AKP iktidarının politikaları sonucunda can ve mal emniyeti kalmadığı, yeni suç türlerinin ortaya çıktığı, yağmalar, soygunlar, hırsızlık olaylarının arttığı bir ülke haline dönüştüğünü, Güneydoğu'da zorla kepenk kapattırılarak esnafın ticaret yapmasının engellendiğini, çocuklar başta olmak üzere PKK militanlarının ayaklanma provaları yaptığını söyledi. Bahçeli, "Vali yok, kaymakam yok, Başbakan umursamıyor, Cumhurbaşkanı'ndan ses çıkmıyor" dedi.

Devlet Bahçeli, vatandaşın mutlaka sandığa gitmesini ve iyi düşünüp oyunu vermesini isterken, "İyi düşünün, iyi karar verin. Ülke sizin, karar sizin. Bu hayattan memnunsanız Recep Tayip Erdoğan'la birlikte yürüyelim. Bir şarkıyı beraber söylebilirsiniz. Ama değilseniz, Türkiye'de bir iktidar değişikliğini gerçekleştirmek, Türkiye'yi rahatlatmak, öfkesini aşağı çekmek ve geleceğe umutla bakacak bir yeni dönemi kazanmak lazımdır. "

Bahçeli, iktidarın yoksulluğun bir sömürü aracı haline getirildiği yardım paketlerinin de vatandaşın hakkı olduğunu belirterek, "Paketler sizin helaliniz. Yoksulun oyunu almak için size gelen siyaset simsarları sizi aldatmasın. Al paketi vurun tokadı" diye konuştu. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AKP'den Beslenen Kamuoyu Araştırmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement