Bahçeli: Yardım Paketleriyle Bu İktidara Mahkum Olmayın - Son Dakika
Politika

Bahçeli: Yardım Paketleriyle Bu İktidara Mahkum Olmayın

Bahçeli: Yardım Paketleriyle Bu İktidara Mahkum Olmayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan yardım paketlerinde Ak Parti'nin bir kuruş parası olmadığını belirtti.

17.05.2011 16:45

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan yardım paketlerinde Ak Parti'nin bir kuruş parası olmadığını belirtti. Ak Parti'nin yoksullara dağıtılan paketle avlayıp, iktidar olmak istediğini belirten Bahçeli, "Bana paket getirdiler diye, bu iktidara mahkum ve mecbur olmayın. Çünkü onlar sizin yoksul kalmanızdan yararlanıp, paketle tekrar avlayarak iktidar olmaya çalışıyor. Buna bir dur demek lazım. " dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim çalışmasını bugün Karaman'da sürdürdü. Karaman'ın Sarıveliler İlçesi'ni ziyaret eden ve burada kent meydanında yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Bahçeli, Türkiye'de işsizlik, yoksulluk ve göç sorunlarının yaşandığını anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, her yeri güllük, gülistan olarak anlattığını ileri süren Bahçeli, "Çiftçi sesini yükseltse 'al ananı git' diyor. Memur derdini anlatmaya çalışsa azarlıyor. Biraz diklenirse sürüyor" dedi.

HEDEF SAĞLIK BAKANI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, Batman'da hastane ziyareti sırasında görme engelli Nurullah Mehmetoğlu ile aralarında yaşanan diyaloga da değinen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçenlerde Sağlık Bakanı'nın yanına bir ama geliyor. Sıkıntısını anlatmaya çalışıyor. Sağlık bakanı, onun derdini dinleyeceği yerde, 'Sen bir kör adamsın. Bir iş de bulmuşsun. Daha ne istiyorsun' diye azarlıyor. Böyle hayat olmaz, buna tahammül edilemez. "

"KENDİ HALİNİZLE, AK PARTİLİNİN ÇOCUKLARININ HALİNİ KIYASLAYIN"

Terör olaylarının devam ettiğini ifade eden Devlet Bahçeli, son günlerde polislere saldırıların arttığını söyledi. Büyükşehirlerde asayiş sorununun devam ettiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"9 yılda Türkiye'yi bu hale getiren, ama yolsuzlukla, ihalelerle, özelleştirmelerle arsa sepkülasyonlarıyla yeni şehir vaatleri ile oralardaki yakınlanın öncenden aldığı arsaları para ettirmek suretiyle, bir kısmı hali vakti yerinde değil, bir kısmı çok üstünde. Ama onu oraya getiren AK Partili vatandaş işte Sarıvelililer de mutlaka vardır. Kendi haliyle, bu AK Parti'yi yönetenlerin çocuklarını bir mukayase etsin. O da çocuk, senin ki de çocuk. Arasındaki farkı bir gör ona göre karar ver. Ama bunlar yapılmıyor. Üçüncü dönem iktidara talip oluyorlar. Bugünkü iktidarın yapacağı bir şey kalmamış, üçüncü dönemde de yapacağı bir şey yok. Sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü dönemde başbakan olursa, kendisi yüce divandan korunmuş olur. Yoksa bu yolsuzlukların hesabı mutlaka sorulacak. "

YARDIM PAKETLERİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan yardım paketlerinde Ak Parti'nin bir kuruş parası olmadığını belirten Devlet Bahçeli, yoksulları istismar ederek yardım paketleriyle oy avcılığı yapıldığını ifade etti. Yardım paketleri geldiğinde çekinmeden, utanmadan almaları konusunda halkı uyaran Bahçeli, "Zaten bunun aslı sizin. Alın paketi, çocuğunuzla, çoluğunuzla helal hoş olsun yiyin. Bu sizin hakkınız. Hatta zamanında niye getirmediniz diye azarlayın. Hep onlar mı, sizi azarlayacak. Ama bana paket getirdiler diye, bu iktidara mahkum ve mecbur olmayın. Çünkü onlar sizin yoksul kalmanızdan yararlanıp, paketle tekrar avlayarak iktidar olmaya çalışıyor. Buna bir dur demek lazım" diye konuştu.

"YOKSULLUĞU İSTİSMAR EDİYORLAR"

Bahçeli, MHP'nin projesi olan 'Hilal Kartı' da anlattı. Bahçeli, Türkiye'de yoksulluğu yenmeden terör ile fitne fesatla baş edilemeyeceğini belirtti. Bahçeli, "Çünkü onların istismar ettiği bu yoksulluktur, işsizliktir, çaresizliktir, kimsesizliktir. Öyleyse milleti yoksullukdan başlayarak gelir sahibi yapmak, yaşanabilir bir hayatı onlara vermek lazım. Yoksa yoksulu burada göndeceksiniz, onu paketle, yalanla vaatle aldatacaksın, öbür tarafta yandaşlarının üzerine servet üzerine servet katacaksın. Buna bir dur demek lazım. İşte MHP böyle bir hilal kartla size namus sözü veriyor. Kim yoksulsa yanında millet ve devlet olacak. Namerde muhtaç olmayacaksınız" dedi.

'ÇILGIN PROJE'

Gelirken yolda gördüğü manzaraları anlatan Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Buralara orman arazisi demişler, yani yoksulun elinde ne varsa, bunlar hepsini alıyorlar. Babadan, deden yıllardır sürdüğü iki evle, tarlaya diyorlar ki burası orman arazisi. Hayır kardeşim, buraların alayı sizin, hepsinin de tapusunu alacaksınız. Adamlar İstanbul'u soyup soğana çeviriyor. Kalan yerlere de diyorlar ki, 'Çılgın Proje'nin' sahibiyiz. Şuraya bir şehir kuracağız. Buraya bir şehir koyacağız diyor. Yazının yüzünü, arka yapıyor. Üzerine para katıyor. Sonra da gidiyor apartmanlar dikiyor. Buradaki garibin de iki evine göz dikiyor. Bunlar tekrar kadastro ile ormana dahil olacak diyor. Ne ormanı? 12 Haziran seçimlerine geliyoruz. Bu ülke sizin, bu karar sizin. Hayatınızdan memnunsanız. 'Haydi birlikte yürüyelim' şarkısını televizyonda söyleyip duruyor Recep Tayyip Erdoğan, ona koroluk yapın siz de söyleyin, yolunuza devam edin. Yok bu hayattan mennun değilseniz, Milliyetçi Haraket Partisi size hizmet için hazır. "

MKY, SÖ - Karaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bahçeli: Yardım Paketleriyle Bu İktidara Mahkum Olmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement