Bakan Kurum: "Sahada 93 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyoruz" - Son Dakika
Politika

Bakan Kurum: "Sahada 93 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyoruz"

Bakan Kurum: "Sahada 93 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Riskli tek bir yapı kalmayıncaya kadar her ilçede, her mahallede, her sokakta İstanbul için yerinde, gönüllü ve hızlı kentsel dönüşüm diyoruz.

25.04.2023 21:56  Güncelleme: 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Riskli tek bir yapı kalmayıncaya kadar her ilçede, her mahallede, her sokakta İstanbul için yerinde, gönüllü ve hızlı kentsel dönüşüm diyoruz. Sahada 93 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyoruz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, bir dizi programın ardından Kas-Der Kastamonulular Dayanışma Derneği açılışı için kurdele kesimi gerçekleştirdi. Bakan Kurum, hemen ardından Asrı Mekan Balo Salonu'nda Kastamonulularla buluştu. Yoğun ilgi ile karşılanan Kurum, Kastamonululara müjdelerini verdi. Bakan Kurum, "Bugün İstanbul'umuzda, yüreğinin bir yanı Karadeniz'in coşkun sularında, bir yanı İstanbul'un masmavi boğazında olan Kastamonulu kardeşlerimizle bir aradayız. Sizlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını, sevgilerini, muhabbetlerini iletiyorum. Ben her bir kardeşimize, hemşerimize bizleri bir evladı gibi bağrına bastığı için, misafirperverliği için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün hep birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz dernek binamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

"Bu bayram en buruk geçirdiğimiz bayramdı. Çünkü Kahramanmaraş merkezli depremlerde yitirdiğimiz 50 bin 400 canımızın acısı hala yüreğimizde, acısı hala çok taze" ifadelerini kullanan Bakan Kurum, "İnsan insanı acısından tanır. İşte Bozkurt sel felaketini yaşayan siz kıymetli hemşerilerim de bu acıyı çok iyi bilir, çok iyi tanır. O sel afeti sonucunda evlerini, ekmek kapılarını kaybeden hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Bozkurtlu kardeşlerimizin yeniden sıcak yuvalarına, yeniden bereketli dükkanlarına kavuşması için canla başla çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bozkurt'umuzda nasıl yuvalarımızı en kısa sürede inşa ettiysek; deprem bölgesindeki 11 ilimizde de 1 yıl içerisinde konutlarımızı tamamlayıp depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Bu tıpkı Bozkurt'ta olduğu liderimizin sözüdür! Liderimizin sözüdür! Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür" dedi.

"İstanbul'umuzu her türlü afete karşı dirençli hale getirmek için canla başla çalışıyoruz"

Bakan Kurum, "Burası İstanbul. Fatih'in emaneti, medeniyetimizin kadim başkentidir. Bu görkemli, şanlı, güçlü tarihimizin en önemli şahitlerimizden biri Topkapı Sarayı'dır. Bu güzide eser 500 yılı aşkın mazisiyle bize dirençli şehirlerin vizyonunu çizer. İşte bu anlayışla biz de İstanbul'umuzda hem afetlere hem de yüzyıllara dirençli şehirler inşa edeceğiz. Bugün İstanbul'umuzu her türlü afete karşı dirençli hale getirmek için canla başla çalışıyoruz. Riskli tek bir yapı kalmayıncaya kadar her ilçede, her mahallede, her sokakta İstanbul için yerinde, gönüllü ve hızlı kentsel dönüşüm diyoruz. Sahada 93 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Birkaç gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımızla müjdeyi paylaştılar. İstanbul'umuzda kentsel dönüşümü daha da hızlandıracak dev bir adımı hayata geçirdik. 'Yarısı Bizden' diyerek artık evleri dönüşüme girecek vatandaşlarımızın yeni yuvalarının maliyetinin yarısını biz karşılıyoruz" dedi.

"Tüm konut ve dükkanlarımızı 2 yıl içerisinde teslim edeceğiz"

"Yine 500 bini Avrupa'da, 500 bini Anadolu yakasında, 500 bini yerinde dönüşüm olmak üzere toplamda 1.5 milyon konutluk Büyük İstanbul Dönüşümünde ilk temellerimizi bayramın ilk gününde, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Gaziosmanpaşa'da hep birlikte attık" ifadelerini kullanan Bakan Kurum, "Yine bir taraftan Fikirtepe'de kentsel dönüşümü yeniden başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yeni yuvalarımızı Fikirtepeli kardeşlerimize teslim ettik. Esenler'imizde 60 bin konutluk, Türkiye'nin ilk akıllı şehrini inşa ediyoruz. Üsküdar Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde dönüşüm çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Beykoz'umuzda da Tokatköy Mahallemizde 776 yeni yuvamızın ve 47 dükkanımızın temellerini atmıştık. İnşallah söz verdiğimiz gibi, tüm konut ve dükkanlarımızı 2 yıl içerisinde teslim edeceğiz. Yine Beykoz'umuzda Rüzgarlıbahçe ve Çubuklu'da 830 bin metrekare alanda üzerinde yaklaşık 3 bin vatandaşımızın yaşadığı alanlar 2/B konumunda bulunuyor. Şu an buralara dair çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. İnşallah en kısa sürede Beykozlu kardeşlerimizin bu sorununu çözeceğiz" dedi.

"Yalıköy ve Ortabahçe mahallelerini kapsayan 300 bin metrekare büyüklüğünde bir millet bahçesi kazandırıyoruz"

Bakan Kurum, "Diğer taraftan İshaklı Mahallemizde de 275 bin metrekare büyüklüğünde bin vatandaşımızın kullanımında olan 2/B alanımız var. Buradaki sorunların çözümü noktasında da arkadaşlarımız karınca misali çalışıyor. İshaklı'da da vatandaşımızın mülkiyet sorunlarını inşallah tamamen çözeceğiz. Vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmiş olacağız. Yine Gümüşsuyu'nda 146 bin metrekare alanda bin 500 vatandaşımızın yaşadığı bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah burada da vatandaşlarımızın merakla beklediği, heyecanla beklediği mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz. Çavuşbaşı, Karlıtepe ve Gümüşsuyu'nda imar çalışmalarımızı tamamladık. Ruhsatlarımızı verme sürecimize başlıyoruz. Bunun yanı sıra Beykoz'umuza Yalıköy ve Ortabahçe mahallelerini kapsayan 300 bin metrekare büyüklüğünde 1 millet bahçesi kazandırıyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde Beykozlu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hamdolsun tüm bu çalışmalarımızla Beykoz'umuzu, Beykoz'umuzun güzel insanlarını en güzel yarınlara hazırlıyoruz. Önce rüyasını gördüğümüz sonra hayalini kurduğumuz her proje için vakit kaybetmeden harekete geçiyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızla; çağ açan eserlerimizle, Eserlerin İstanbul'unda yeni ve daha güçlü bir Beykoz inşa ediyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kurum: 'Sahada 93 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement