Fatma öğretmenin cenazesinde protesto şoku: Konuşmasını güçlükle yaptı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fatma öğretmenin cenazesinde protesto şoku: Konuşmasını güçlükle yaptı

03.03.2026 14:35

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, görev yaptığı okulda öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Fatma Nur Çelik'in cenazesinde konuşma yaptığı sırada alandakiler tarafından protesto edildi.

Çekmeköy Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi F.S.B. (17) tarafından sınıfta bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Fatma Nur Özçelik (44), bugün görev yaptığı okulda düzenlenen törenle birlikte gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

BAKAN YARDIMCISINA PROTESTO ŞOKU

Yaşanan dehşet karşısında yüzlerce öğretmen ve vatandaşlar, "Okulda ölmek istemiyoruz" sloganıyla uzun süre tepki gösterirken Yusuf Tekin'i temsilen törene katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz da konuşma yaptığı sırada alandakiler tarafından alkışlarla protesto edildi.

Yılmaz, konuşmasında "Topluma ve insanlığa faydalı olmak için, ilimle buna ışık olmak için ömrünü vakfetmiş çok kıymetli bir meslektaşımızın elim bir hadiseyle aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Elbette kanuni tedbirler alınıyor ve bunlarla ilgili çalışmalar her zaman Bakanlığımızın öncülüğünde yürütülüyor. Öğretmen Meslek Kanunu'nda öğretmenlerimize yönelik tehdit, hakaret ve her türlü cana kast edecek şeylere yönelik suçların cezasının artırılması için kanun teklifimiz TBMM'de. Aynı şekilde okullarımızdaki disiplin cezaları da ağırlaştırılacak. Hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Fatma öğretmenin cenazesinde protesto şoku: Konuşmasını güçlükle yaptı

DUALAR EŞLİĞİNDE FATMA ÖĞRETMENİ ANDILAR

Okul bahçesinde gerçekleştirilen törene öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bahçede bir araya gelen kalabalık, dualar eşliğinde Fatma Nur öğretmeni andı. Öğrencilerin ve meslektaşlarının duygusal anlar yaşadığı görüldü.

Fatma öğretmenin cenazesinde protesto şoku: Konuşmasını güçlükle yaptı
Fatma öğretmenin cenazesinde protesto şoku: Konuşmasını güçlükle yaptı
Fatma öğretmenin cenazesinde protesto şoku: Konuşmasını güçlükle yaptı

Son Dakika Politika Fatma öğretmenin cenazesinde protesto şoku: Konuşmasını güçlükle yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Vatansever.72 Vatansever.72:
    Başta bakan olmak üzere bütün MEB teşkilatı istifa etmelidir. Bunlar hepsi sizin eserinizdir. Öğretmenleri yedirtmeyecektiniz. 90 72 Yanıtla
    Murat dogan Murat dogan:
    ögretmen ögrenciyi dövse devlette ögretmeni desteklese bu seferde ogrencileri yedirtmeyiz dersiniz 63 29
    AYHAN AKDOĞAN-MALİ MÜŞAVİR AYHAN AKDOĞAN-MALİ MÜŞAVİR:
    vatansever.72.nin yorumunu olumsuz bulanlar. allah aşkına olumsuz bulmanızın gerekçesi nedir çok merak ediyorum. vatab sveri alkışlıyorum ve düşüncesine katılıyorum. eğitim ailede başlar okulda tamamlanır veliler artık bu gerçeği görmeli ve sorumluluğunu bilen ahlaklı evlatlar yetiştirmeli 8 8
    Devrim Ulaş Devrim Ulaş:
    murat doğan illa bi tarafın dayak yemesi mağdur edilmesi gerekmediğini anladığın zaman sistem çözülecek 0 0
  • eser demir eser demir:
    25 senede ülke de hırt sorunu 100 de 100 artı 75 23 Yanıtla
  • 00349200 00349200:
    mebe yakışmayan bir bakan 40 17 Yanıtla
    Devrim Ulaş Devrim Ulaş:
    deve çobanı 0 0
  • Engin Engo Engin Engo:
    ülkedeki tüm siyasetçiler ve kurum yöneticileri yerlerini liyakatli insanlara bırakmazsa ülkenin sonu çok karanlık. 25 5 Yanıtla
    Devrim Ulaş Devrim Ulaş:
    liyakatı unuttuk şuan mülakat var 0 0
  • Trader Demircan Trader Demircan:
    Sizde adam olum iyi talebeler yetiştirn 3 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement